Velkakierre – 3 suositeltua tapaa pistää velkakierre poikki

Velkakierre tarkoittaa sitä, että jatkuvasti kertyy lisää velkaa. Usein vielä niin, että uutta velkaa otetaan vanhojen velkojen lyhentämiseksi. Yksi erityinen velkakierteen ongelma on se, että monesti uudet otettavat velat ovat koroiltaan kalliimpia kuin pois maksettavat. Tuo ihan siitä johtuen, että halpaa lainaa tarjoavat palvelut eivät monesti myönnä lainaa, jos on jo nykyisin merkittävä määrä luottoa.

Johtuen siitä, miten velkakierre monesti etenee, on se tärkeätä saada poikki mahdollisimman aikaisin. Alla kolme ehdotettua tapaa laittaa velkakierre poikki.

1. Velkalumipallo

Tässä tavassa on kyse siitä, että ensin pyritään maksamaan pois pienimmät velat ja sitten siirrytään koko ajan suurempien kimppuun. Luonnollisesti isompiakin velkoja on syytä koittaa koko ajan maksaa niin paljon, etteivät ne menisi ulosottoon.

Jotta velkalumipallo on mahdollinen pitää tietysti tietää omat velat ja omata riittävästi tuloja siihen, että velkoja voi maksaa pois ilman isompaa lainaa. Velkalumipallon hyvänä puolena on erityisesti se, että se voi olla motivoiva tapa maksaa velkoja pois. Tuo sen ansiosta, että velkalumipalloa käyttäessä voi saada nopeasti onnistumisen tunteita, jotka voivat sitten ruokkia lisäintoa velkojen pois maksamiseen.

2. Kalleimmasta halvimpaan

Jotta tätä tapaa voi toteuttaa, pitää tietää velkojen todelliset vuosikorot. Lisäksi tämäkin tapa vaatii sen, että tulot riittävät velkojen maksamiseen. Kalleimmasta halvimpaan tehtyjen velkojen maksun etuna on erityisesti se, että se minimoi turhia korkokuluja. Tämän tavan toteuttamisessa voi olla hyvänä apuna ihan perinteinen ruutuvihko tai sitten Excel-taulukko, johon on listattu kaikki velat korkoineen.

3. Velkojen maksamisen niin sanotulla järjestelylainalla

Tätä tapaa kannattaa harkita erityisesti siinä tapauksessa, että nykyisten velkojen korot ovat kovat ja/tai tulot eivät mahdollista veloista selviämistä. Tässä tavassa on pohjimmiltaan kyse siitä, että pyritään löytämään yksi isompi ja halpa laina, jolla maksetaan velat pois ja sitten tuota yksittäistä velkaa lyhennetään.

Mikäli hakee järjestelylainaa netistä, niin voi sitä olla fiksua hakea sellaisen palvelun kautta, joka kilpailuttaa lainahakemuksia. Tuo voi nimittäin auttaa löytämään verrattain edullisen järjestelylainan. Kannattaa myös tarvittaessa kokeilla useampaa kilpailutuspalvelua. Alla on listattuna muutama suositeltu vaihtoehto lainahakemuksen kilpailuttamiseen.

Rahoitu – laita velkakierre poikki

Rahoitun avulla voi etsiä lainatarjouksia 1000€–60 000 euron järjestelylainaa varten. Tämä palvelu voi siis auttaa jopa varsin ison velkakierteen katkaisemisessa. Koska Rahoitun avulla voi hakea lainalle laina-aikaa jopa 15 vuotta, niin voi sen avulla myös mahdollisesti löytää lainan, jonka kuukausierä on varsin hillitty. Tuo voi tietysti auttaa siinä, ettei synny uutta velkakierrettä. Kokeile nyt Rahoitua.

Lisää paikkoja hakea järjestelylainaa

Mistä apua velkakierteeseen? Tarvittaessa kannattaa harkita yhteydenottoa esimerkiksi Takuusäätiöön ja/tai Talous- ja velkaneuvontaan.

Hyvä huomata liittyen velkoihin: Velkaa voi olla todella monessa eri muodossa, eli ei ainoastaan varsinaisina lainoina. Kun siis lähtee ratkomaan mahdollista omaa velkakierrettä, niin on hyvä kiinnittää huomiota myös esimerkiksi mahdollisiin erinäisiin maksujärjestelyihin, joita voi olla. Se, että ottaa laajan näkökulman velkoihin, voi ainakin alussa tuntua jopa hieman lannistavalta, jos velkaa on paljon, mutta se on kuitenkin todennäköisesti pitkällä aikavälillä järkevää.

Myös nämä Lainakartta-sivuston sivut saattaisivat kiinnostaa sinua:

Vieritä ylös