Yhdistä osamaksut – Maksa osamaksut kerralla pois ja hankkiudu niistä eroon näin

Esimerkiksi ostoksilla ollessa voi osamaksu joskus tuntua houkuttelevalta valinnalta: 500€ euron tuote vaikuttaa äkkiä paljon halvemmalta, jos kertamaksun sijaan valitsee sen vaihtoehdon, että sitä (esimerkiksi) maksaa pois 29,90€ kuussa 24 kuukauden ajan. Noin voi olla, vaikka todellisuudessa tuo jälkimmäinen vaihtoehto on paljon kalliimpi kuin se, että maksaisi kerralla 500€.

Erityisen ongelmalliseksi osamaksut voivat muodostua siinä vaiheessa, kun niitä alkaa kertymään useita eikä homma enää tunnu pysyvän hallussa esimerkiksi sen suhteen, mitä kaikkia osamaksuja on lyhennettävänä ja milloin. On kuitenkin onneksi olemassa keino yhdistää osamaksut ja maksaa ne kerralla pois.

Tuo on se, että ottaa lainan, jolla maksaa kaikki osamaksut pois ja sitten maksaa tuota yhtä lainaa pois. Tällä sivulla on esiteltynä kolme paikkaa, joiden avulla voi hakea hyvin osamaksujen pois maksamiseen soveltuvaa lainaa.

Hae lainaa osamaksujen yhdistämiseen – vaihtoehto 1

Osamaksuja yhdistävän näkökulmasta Omalainan etu on ennen kaikkea se, että sen avulla voi saada varsin edullista lainaa. Omalaina on lainankilpailuttaja, jonka avulla voi alkaa saada lainatarjouksia heti hakemukseensa. Se, että kyseessä on lainakilpailuttaja tarkoittaa monesti parempia mahdollisuuksia löytää edullinen laina.

Käytännössä Omalaina tuo verkkosivuillaan esille, että lainaa voisi sen avulla saada esimerkiksi noin 6% todellisella vuosikorolla. Toki toisaalta, kovin moni tuskin saa lainaa ihan noin edullisesti. Omat ehdotetut lainatarjoukset selviävät hakemalla lainaa – niitä tutkiessa kannattaa huomioida erityisesti tuo todellinen vuosikorko eikä pelkästään nimellistä vuosikorkoa.

Omalainan kautta voi hakea tarjouksia kooltaan 100 – 60 000€ lainoista, eli tämä palvelu voi soveltua erinomaisesti niin pienten kuin isompien osamaksupulmien ratkomiseen. Omalainan alaikäraja on 18 vuotta. Lisäksi lainan löytymisen mahdollisuuksia parantaa se, jos on vakinaiset tulot. Toisaalta Omalaina kertoo, että jopa työttömänä voi mahdollisesti löytyä sen avulla laina.

Omalainalta haetulle lainalle voi saada laina-aikaa jopa 20 vuotta (alle 2000 euron lainoille enintään 5 vuotta). Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Esimerkki Omalainan lainalaskurista: Jos lainaa hakisi 1500 euroa ja pyytäisi 1 vuoden laina-ajan, niin voisi kuukausierä olla 128€ ja korkoja ja kuluja joutuisi maksamaan 36 euroa. Tämä on siis vain mahdollisesti suuntaa antava esimerkki.

Toinen paikka hakea lainaa osamaksujen pois maksamiseen

Myös Rahalaitos voi olla oiva vaihtoehto silloin, kun haluaa yhdistää osamaksut ja päästä niistä kerralla eroon. Vaikka Rahalaitos on Omalainan tapaan myöskin lainoja kilpailuttava palvelu, niin sillä on muutama ero verrattuna Omalainaan. Näistä ensimmäinen on se, että sillä tietyllä tavalla vaikuttaa olevan tarkemmat kriteerit sille, ketkä sen avulla voivat saada lainaa: Voidakseen saada lainatarjouksia Rahalaitoksen avulla, pitää ikää olla ainakin 20 vuotta (Omalainalla siis 18 vuotta) ja lisäksi pitää olla säännölliset työ- tai eläketulot. Ja myös luottotietojen pitää olla kunnossa (tätä lähtökohtaisesti vaaditaan myös Omalainalla).

Toinen Rahalaitosta ja Omalainaa erottava tekijä on se, että Rahalaitos keskittyy osittain hieman Omalainaa isompiin lainasummiin. Näin on, sillä Rahalaitoksen kautta haettavan lainan minimisumma on 500 euroa ja toisaalta lainaa voi hakea jopa 70 000 euroa. Rahalaitoksen verkkosivuston perusteella, sen kautta haetun lainan tyypillinen todellinen vuosikorko on hieman alle 11%. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kanssa.

Esimerkki Rahalaitoksen lainalaskurista: Jos Rahalaitoksen avulla hakisi 2000 euro lainaa 2 vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausieräksi muodostua 93€. 93€ * 24 (kuukautta) on 2232 euroa, eli ylimääräistä maksettavaa tässä lainaesimerkissä ja laskelmassa kertyisi 232 euroa. Mutta tämäkin on siis vain korkeintaan suuntaa antava esimerkki, eikä lainatarjous. Omat mahdolliset lainatarjoukset saat selville hakemalla ne Rahalaitoksen avulla.

Ja vielä yksi paikka osamaksujen yhdistämiseen

Myös Samblan kautta pystyy hakemaan lainaa, jolla voi yhdistää osamaksut. Tämän kilpailutuspalvelun avulla voi hakea lainaa 500 eurosta ylöspäin ja jopa 60 000€ asti. Maksuaikaa Samblan kautta voi lainalle hakea 1–15 vuotta, ja lainaa tämän palvelun avulla voi hakea, mikäli ikää on vähintään 18 vuotta. Hae nyt lainaa Samblan avulla.

Samblalta lainaesimerkki: Jos lainaa ottaisi 1000€ kahden vuoden laina-ajalla, niin voisi lainan kuukausierä olla 45€. Kuten ylemmät esimerkit, niin myös tämä on viitteellinen, ja itselle ehdotetut lainatarjoukset voivat olla kuukausieriltään kalliimpia.

HUOM: Älä korvaa osamaksuja kalliimmilla lainoilla. Esimerkiksi jotkut kännykkäfirmat voivat myöntää osamaksutarjouksia, joiden kanssa puhelimen saa esimerkiksi 2 vuoden maksuajalla ilman korkoja ja kuluja. Lähtökohtaisesti voi olettaa, että ainakaan rahamielessä ei kannata korvata tämän tyyppisiä tai edullisia osamaksuja niitä kalliimmalla lainalla, ei edes, vaikka sillä saisikin yhdistettyä osamaksut ja maksettua ne kerralla pois.

Toki toisaalta joskus voi olla esimerkiksi tilanne, missä lukuisat osamaksut aiheuttavat niin paljon ärsytystä, että ärsytyksen vähentämisestä on jopa valmis hieman maksamaan (suurempien) korkokulujen muodossa. Joka tapauksessa omien osamaksujen ja mietityn lainan ehtoja kannattaa punnita, kun miettii sitä, että yhdistäisikö osamaksut ja ottaisi lainan, jolla hankkiutuu niistä kerralla eroon. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Vieritä ylös