Eroon pikavipeistä – Vinkkejä, miten maksaa pikavipit ja muut velat nopeasti pois

Pikavipin ottaminen voi joskus olla ihan hyvä idea. Valitettavasti kuitenkin pikavippejä alkaa helposti kertymään liikaa. Onneksi kuitenkin on keinoja päästä eroon pikavipeistä. Helpoin niistä on se, että maksaa ne kerralla pois yhdellä isommalla lainalla, mutta muitakin tapoja on. Tämä sivu keskittyy sekä kerralla pois maksamiseen että noihin muihin tapoihin.

Tässä alla on ensin suositeltuna paikkoja, joista voi hakea netin kautta sen tyyppisen lainan, jolla voi maksaa pikavipit pois yhdellä kertaa ja päästä niistä heti eroon. Luonnollisesti myös pankista voi hakea tuon tyyppistä lainaa, mutta sitä voi olla vaikeampi saada ja sen hakeminen voi olla henkisesti vaikeampaa. Suositusten jälkeen on sitten vinkkejä siihen, miten pikavipeistä voi päästä eroon, jos ei saa tai halua lainaa, jolla ne voi maksaa kerralla pois.

Eroon pikavipeistä – suositus 1

Omalainalta voi hakea lainaa 100€ alkaen ja peräti 60 000€ asti. Sen kautta voi siis saada moneen tarpeeseen sen tyyppistä lainaa, jolla saa pikavipit maksettua kerralla pois. Omalaina kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen, jonka ansiosta sen avulla voi löytää erityisen edullista lainaa. Pikavipeistä eroon haluavien näkökulmasta tämän palvelun etu on myös se, että sen kautta voi hakea lainalle jopa 20 vuoden laina-aikaa (vähintään 10 000€ lainat). Toisaalta laina-aikaa voi hakea vaikka vain vuoden, jos uskoo, että pystyy maksamaan pikavipit nopeasti pois.

Omalainan kautta voi hakea lainaa, jos on täysi-ikäinen. Omalaina, kuten mikään alla listattu palvelu, ei vaadi lainaa hakevalta henkilöltä vakuuksia tai takaajaa. Omalainan kautta voi saada lainatarjouksia jopa heti. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Lainaesimerkki Omalainalta: Jos 20 000€ lainalle hakisi 5 vuotta laina-aikaa, niin voisi kuukausierä olla 377€ ja korkoja ja kuluja lainasta voisi tulla 2620€.

Pikavipit pois yhdellä lainalla – suositus 2

Zmarta on saman tyyppinen lainahakemusten kilpailuttaja kuin Omalaina, eli myös sen kautta voi löytää edullisen lainan, jolla maksaa pikavipit kerralla pois. Zmartan kautta voi hakea lainaa 1000€ alkaen ja jopa 60 000€. Zmartan käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta. Tämän palvelun kautta voi lainalle hakea laina-aikaa 1-15 vuotta. Hae nyt lainaa Zmartan avulla.

Esimerkki Zmartalta: Jos lainaa hakisi 15 000€ ja laina-aikaa ottaisi 3 vuotta, niin voisi kuukausierä olla 477€, ja kokonaisuudessa 15000€ lainasta pitäisi korkoineen ja kuluineen maksaa takaisin 17172€.

Kolmas paikka, jonka avulla voi päästä eroon pikavipeistä

Myös Etua-palvelua kannattaa harkita, kun haluaa kuitata pikalainat ja muut turhan kalliit velat kerralla. Tämäkin paikka kilpailuttaa lainahakemuksen, ja täällä kilpailutuksen voi tehdä 500€ – 60 000€ lainahakemuksille. Etua avulla voi hakea lainaa, jos ikää on ainakin 18 vuotta, ja laina-aikaa Etuan palvelussa voi valita haluavansa 1–18 vuotta.

Muihin lainapalveluihin verrattuna Etualla on yksi kiva erikoisominaisuus. Nimittäin se, kun sen sivustolla valitsee haluavansa yhdistää velat ja maksaa ne pois, niin voi tarvittavan lainamäärän ja nykyisten kuukausilyhennysten määrän täyttämällä saada helposti arvion siitä, miten paljon rahaa voisi säästää kuukaudessa sillä, että korvat vanhat lainat fiksummalla. Hae nyt lainaa Etuan kautta.

Etualta lainaesimerkki: Jos lainaa ottaisi 15 000€ ja sille 8 vuotta laina-aikaa, voisi tavallinen kuukausierä olla 211€. 8*12*211€ = 20256€

Neljäs paikka, jonka avulla maksaa pienet lainat pois

Myös Rahalaitos voi olla hyvä paikka kilpailutukseen. Rahalaitos voi kilpailuttaa lainahakemuksia jopa 70 000€ asti, ja sen käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta. Laina-aikaa Rahalaitoksen kautta voi saada 1-15 vuotta. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kanssa.

Lainaesimerkki Rahalaitokselta: Jos lainaa hakisi 30000€ ja sille laina-aikaa 15 vuotta, niin voisi kuukausierä olla 253€. 15x12x253€ = 45540€

Bonus: Lainakartan etusivu

Myös tämän sivuston etusivulta löytyy kilpailutuslomake, jonka avulla voi hakea sen tyyppistä isompaa lainaa, jolla voi maksaa pikalainat yhdellä kertaa pois. Lainakartan käyttämän kilpailutuksen avulla voi hakea lainaa 1000€ alkaen ja 60 000€ asti. Vaihtelemalla etusivulta löytyvän lainalaskurin laina-aikaa ja lainamäärää näet arviot kuukausieristä.

Kaikki yllä mainitut sekä myös tämän sivuston etusivun näyttämät erät ovat viitteellisiä arvioita, ja itselle saadut mahdolliset lainatarjoukset voivat poiketa jopa varsin oleellisesti ennakkoarvioista.

Miten maksaa pikavipit pois, jos ei halua tai saa isompaa lainaa, jolla kuitata ne

Jos pitää päästä pikavipeistä eroon ilman isompaa lainaa, jolla maksaa ne kerralla pois, niin voidaan tarvittavat vaiheet jakaa oikeastaan kahteen. Ensimmäinen vaihe on se, että luodaan edellytykset sille, että pikavipit pystyy maksamaan pois ja toinen on se, että toteutetaan tekniikka, jolla ne maksetaan pois. Alla ensin edellytysten luomisesta ja sitten tekniikoista.

Ihan aluksi: Listaa kaikki mahdollisesti pikavipit ja muut velat, joista haluat eroon esimerkiksi ihan vaan ruutupaperille. Listauksen yhteyteen kannattaa laittaa lyhennykset/minimilyhennykset, korko, eräpäivä(t) ja se, millä ehdoilla laina on. Tämä listauksen tekeminen voi kirpaista vähän, kun joutuu kohtaamaan oman velkaongelman, mutta se on niin sanotusti pakollinen paha sen hyväksi, että veloista voi päästä eroon.

Ensimmäinen askel: Erityisesti, jos luottotiedot ovat vielä kunnossa, niin varmista etteivät ne mene sen takia, että pikavippien lyhennyksiä ei pysty maksamaan. Tähän on tärkeä asia se, että jos tuntuu, että jonkin lainojen lyhennyksistä on mahdoton selvitä ainakaan juuri nyt, niin ottaa oma-aloitteisesti yhteyttä lainafirmoihin ja selittää tilanteen. Monet lainafirmat ovat nimittäin valmiit antamaan lisää maksuaikaa ja erityisesti vuoden 2020 tapahtumien myötä lainafirmat voivat olla aiempaa ymmärtäväisempiä.

Maksimoi tulot ja minimoi menot: Pikavippien pois maksamiseen on hyvä ottaa vähän semmoinen asenne, että repäisee laastarin kerralla pois. Eli leikkaa nopeasti mahdollisimman paljon menoista ja toisaalta yrittää kasvattaa tuloja mahdollisimman paljon, vaikka se vaatisikin paljon töitä tai esimerkiksi omaisuuden myyntiä. Ja sitten kun nuo on tehnyt, niin tietenkin tykittää pikavippejä mahdollisimman nopeasti pois.

Tuohon edellä kuvattuun on syynä sekä se, että mitä pidempään pikavippejä on auki, niin sitä enemmän turhia korkokuluja ne aiheuttavat sekä se, että on todella turhauttavaa, jos pikavippiongelma vaan jatkuu vuodesta toiseen ja painaa takaraivossa.

Suositellut etenemisjärjestykset pikavippien lyhentämiseen ja pois maksamiseen

Mikäli pikavipit haluaa maksaa pois ilman isompaa lainaa, niin voi lainavuorta lähestyä kahdella eri tekniikalla, joilla molemmilla on vahvuutensa. Käytännössä nämä tekniikat ovat päätöksiä siitä, mitkä lainat pyrkii maksamaan pois ensin ja mitkä viimeiseksi.

Vaihtoehto 1: Aloita koroiltaan kalleimmista ja etene halvimpiin. Tämä tekee pikavipeistä eroon pääsemisestä helpompaa sen kautta, että korkokulut vähenevät mahdollisimman paljon ja nopeasti, jolloin ei helposti tunnu siltä kuin polkisi paikallaan, kun maksuista huolimatta lainavuori ei pienene.

Vaihtoehto 2: Aloita lainasummiltaan pienemmistä ja etene sitten suurimpiin. Tämän tekniikan etuna on se, miten motivoiva se voi olla. Siitä saa nimittäin aina lisää virtaa velkojen pois maksamiseen, kun saa edes pienen lainan kokonaan kuitattua. Ja sitten tuo virta toivottavasti kantaa isompien ja isompien lainojen pois maksamiseen. Tätä niin sanottua lumipallotekniikkaa on käsitelty enemmän tällä sivulla.

Vielä lopuksi

Pikavippikierteen katkaiseminen on siis mahdollista, mutta pikavipeistä eroon lopullisesti pääseminen tulee vaatimaan todella suurta itsehillintää. Tarvittaessa kannattaakin turvautua myös ammattiapuun, jos pikavippiongelman taustalla on esimerkiksi pakonomaista ostamista, rahapelejä tai muita ongelmia, jotka ovat tilanteeseen johtaneet.

Ja mikäli etsit vielä lisäneuvoja velkojen hoitamiseen, niin voi talous- ja velkaneuvonnasta olla hyötyä. Se palvelee puhelimen ja chat-palvelun muodossa.  

Tsemppiä!

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi pikavipit kannattaa maksaa pois mahdollisimman nopeasti?

Tähän on sekä rahallinen että henkinen syy. Rahallinen on se, että pikavipeillä on monesti juokseva korko ja, jos pikavippejä vaikka lyhentää minimilyhennyksillä, niin tulee monesti maksettua ihan turhasta. Ja henkinen syy on se, että liialliset pikavipit voivat aiheuttaa stressiä, jolla tunnetusti on vaikka mitä ikäviä seurauksia.

Mitä kannattaa tehdä, kun on maksanut pikavipit pois?

Mikäli haluaa välttää entisen tilanteen, niin voi erittäin hyvä idea olla lainatilien sulkeminen. Tuo on mahdollista ihan vaan pyytämällä kunkin lainafirman asiakaspalvelusta lainakielto ja sanomalla, että haluaa sen olevan pysyvä.

Suostuvatko pikavippifirmat maksujärjestelyihin?

Tämä riippuu firmasta. Mikäli lainafirma hoitaa itse oman laskutuksensa ja se on tottunut pyyntöihin maksujärjestelyistä, niin voi se suostua niihin. Ja onneksi tämän asian voi selvittää varsin nopeasti laittamalla sähköpostia sille lainafirmalle, jolta tarvitsisi maksujärjestelyn.

Vieritä ylös