Eroon pikavipeistä – Näin katkaiset pikavippikierteen ja hoidat pikavipit pois

Kun pikavippejä alkaa kertymään, niin voi tulla todella toivoton olo. Moni pikavippejä ottanut on varmaankin törmännyt siihen, että jossain vaiheessa alkaa ottamaan uusia pikavippejä vanhojen pois maksamiseksi ja kohta pikavippikierre on valmis. Ja kun pikavippikierteeseen joutuu, niin voi sen katkaiseminen tuntua lähes mahdottomalta. On kuitenkin eräs erittäin selkeä keino, jolla pikavippikierteen voi katkaista ja hoitaa pikavipit pois. Tämä on se, että ottaa järkevillä ehdoilla sen tyyppisen isomman lainan, jolla saa maksettua kaikki pikavipit pois, ja sitten maksaa tätä järkevämpää lainaa hiljalleen. Mutta mistä tämmöisen lainan voisi saada? Pankit ovat ehdottomasti yksi vaihtoehto, mutta kynnys hakea sieltä lainaa voi olla melko korkea, varsinkin jos pankin kanssa on muitakin asioita. Lisäksi kielteinen luottopäätös pankin taholta on täysin mahdollinen. Onneksi kuitenkin tänä päivänä tämän tyyppisen lainan voi hakea helposti netin kautta näin päästä eroon pikavipeistä. Tässä seuraavaksi yksi näistä lainoista lyhyesti esiteltynä.

Eroon pikavipeistä – Tällä lainalla pikavippikierre poikki

Omalaina mainostaa tällä hetkellä varsin paljon, joten olet ehkä törmännyt heidän brändiinsä jossakin. Mutta tiesitkö, että Omalaina välittää juuri sen tyyppisiä lainoja, joiden avulla voi päästä eroon pikavipeistä? Näin on, sillä palvelun kautta voi helposti hakea lainaa jo 100 eurosta alkaen ja aina 60000 euroon asti. Tällä skaalalla pitäisi pystyä katkaisemaan lähes jokainen pikavippikierre.

Omalaina toimii käytännössä niin, että menet heidän verkkosivuilleen ja kerrot siellä kuinka paljon lainaa haluaisit ottaa ja kuinka pitkäksi aikaa sitä haluat. Lyhyimmillään lainaa voi hakea vaikka vain vuodeksi ja pisimillään laina-ajaksi 15 vuotta. Laina-ajat ovat toki jossakin määrin kytköksissä lainasummiin, eli esimerkiksi 500 euron lainaa ei voi ottaa 15 vuoden maksuajalla.

Omalaina ei myönnä itse lainaa suoraan sinulle vaan sen sijaan se tiedustelee (kaiketi isolta osin automaattisesti) partnereiltaan, että millä ehdoilla he voisivat myöntää lainaa sinulle. Ja sitten Omalaina on ikään kuin tämän lainan välittäjä. Koska Omalainalla on varsin kattava partneriverkosto, niin voi siltä olla mahdollista saada lainaa varsin hillityllä korolla – erityisesti jos verrataan pikavippeihin!

Siihen miksi juuri Omalainaa kannattaa harkita silloin, jos haluaa eroon pikavipeistä, on pari melko isoa syytä. Näistä yksi isoimmista on se, että tämän palvelun kautta lainaa voi hakea jo 18-vuotiaana. Onhan käytännössä valitettavasti niin, että jo 18 vuotiaana voi saada raha-asiat melkoiseen solmuun ottamalla pikavippejä. On kuitenkin, niin, että monet muut palvelut, jotka tarjoavat lainoja pikavippikierteen katkaisemiseen, eivät myönnä lainaa 18 ja 19 vuotiaille. Omalainalta tämä siis pitäisi onnistua.

Lisäksi Omalainassa on hyvää se, että tämän palvelun kautta voi hake lainaa, vaikka olisi opiskelija tai eläkeläinen. Tätäkin voi pitää siinä mielessä tärkeänä, että moni opiskelija voi aiheuttaa tulevaisuudelleen suurta hallaa ottamalla pikavippejä: esimerkiksi pankkimaailmassa voi työpaikka jäädä saamatta sen takia, että on maksuhäiriömerkintä. Lisäksi on valitettavasti, niin että eläkeläisten velkaongelmat ovat yleistyneet huolestuttavasti. Eläkeläisten tilanne on vielä siinä mielessä poikkeuksellisen haastava, että heillä ei monesti ole keinoja hankkia siinä määrin lisää työtuloja, että pikavipeistä pääsisi muuten eroon, kuin ottamalla tämän tyyppisen lainan, minkä Omalainalta voi hakea. Ja monet muut näitä lainoja tarjoavat tahot ovat käytännössä tehneet linjauksen, että eläkeläinen ei voi heiltä saada lainaa.

Vaikka tästä palvelusta siis voikin saada lainaa isommankin pikavippikierteen katkaisemiseen, niin on valitettavasti yksi melko yleinen tilanne, jossa täältäkään ei käytännössä voi saada lainaa. Tämä on se, että on jo maksuhäiriömerkintä. Tästäkin syystä on siis tärkeätä, että pyrkii puutumaan pikavippiongelmaan heti, kun sen huomaa. Voi varmasti olla iso houkutus siihen, että jättää puuttuvista maksuista muistuttavat kirjeet avaamatta ja ikään kuin teeskentelee, että niitä ei olisi, mutta jos oikeasti haluaa pikavipeistä eroon, niin on tilanne pakko kohdata silmästä silmään ennen kuin se menee mahdottomaksi ratkaista.

Vaikka Omalaina onkin siis hyvä apu siinä vaiheessa, kun pikavippikierteen haluaa poikki, niin tarvitsee kierteen katkaiseminen myös usein hieman muuta tuekseen. Erityisen tärkeätä voi olla se, että kun maksanut pikavippinsä eri firmoista pois, niin ottaa JOKAISEEN palveluun yhteyttä ja sanoo, että haluaa lainapalvelun estävän sinulle lainan myöntämisen - lopullisesti. Voi olla, että tämän lainakiellon saaminen voi vaatia hieman vaivaa, mutta jos olet taistellut pikavippiongelman kanssa ja olet nyt lähtenyt sitä ratkomaan isomman lainan tukemana, niin on tämä ehdottoman tärkeätä. Tämä lainakielto pikavippifirmoihin kannattaa hankkia ehdottomasti jo sen takia, että kun on kerran ottanut pikavippejä, niin on psykologinen kynnys niiden hakemiseen paljon pienempi ja kun vanhojen pikavippien pois maksamisen jälkeen tietää, että jossakin olisi lainatilillä lainaa nostettava, niin voi houkutus ottaa mukamas helppoa rahaa tilille kasvaa liian suureksi.

Mitä tehdä, jos et saa yhdistelylainaa pikavippien pois maksamiseen

Yhdistelylaina on siis oiva valinta pikavippikierteen katkaisemiseen, mutta valitettavasti sitä ei myönnetä kaikissa tilanteissa. Aiemmin mainitun maksuhäiriömerkinnän lisäksi myös esimerkiksi se voi muotoutua ongelmaksi, jos yhdistelylainaa tarvitsisi niin paljon, ettei sitä voida myöntää hakijan suhteessa siihen pienistä tuloista johtuen. Mikäli yhdistelylainaa ei voi saada, niin voi epätoivoon vaipuminen olla lähellä. Tätä ei kuitenkaan kannatta tehdä. Sen sijaan ensin kannattaa ainakin ottaa yhteyttä velkojiin ja kysyä, josko olisi mitään mahdollisuutta tehdä maksusuunnitelmaa. Kaikki eivät tähän suostu, mutta jos on sattunut käymään hyvä tuuri niiden paikkojen kanssa, joista on ottanut pikavippejä, niin voi tämä olla mahdollista. Lisäksi kannattaa ehdottomasti pyrkiä kehittämään jonkunlaisia tapoja saada lisää tuloja, tämä voi olla vaikeaa, mutta jos esimerkiksi omistaa jotakin sen tyyppistä erityisosaamista jota voisi myydä yrityksen puitteissa, niin kannattaa esimerkiksi sitä vaihtoehtoa miettiä.

Vielä lopuksi

Pikavippikierteen katkaiseminen on siis mahdollista, mutta pikavipeistä eroon lopullisesti pääseminen tulee vaatimaan todella suurta itsehillintää. Tarvittaessa kannattaakin turvautua myös ammattiapuun, jos pikavippiongelman taustalla on esimerkiksi pakonomaista ostamista, rahapelejä tai muita ongelmia, jotka ovat tilanteeseen johtaneet.

Tsemppiä!