Eroon pikavipeistä – Vinkkejä, miten maksaa pikavipit pois ja katkaista pikavippikierre

Pikavipin ottaminen voi joskus olla ihan hyvä idea. Valitettavasti kuitenkin pikavippejä alkaa helposti kertymään liikaa. Onneksi kuitenkin on keinoja päästä eroon pikavipeistä. Helpoin niistä on se, että maksaa ne kerralla pois yhdellä isommalla lainalla, mutta muitakin tapoja on. Tämä sivu keskittyy sekä kerralla pois maksamiseen että noihin muihin tapoihin.

Tässä alla on ensin suositeltuna paikkoja, joista voi hakea netin kautta sen tyyppisen lainan, jolla voi maksaa pikavipit pois yhdellä kertaa ja päästä niistä heti eroon. Luonnollisesti myös pankista voi hakea tuon tyyppistä lainaa, mutta sitä voi olla vaikeampi saada ja sen hakeminen voi olla henkisesti vaikeampaa. Suositusten jälkeen on sitten vinkkejä siihen, miten pikavipeistä voi päästä eroon, jos ei saa tai halua lainaa, jolla ne voi maksaa kerralla pois.

Eroon pikavipeistä – suositus 1

Omalainalta voi hakea lainaa 100€ alkaen ja peräti 60 000€ asti. Sen kautta voi siis saada moneen tarpeeseen sen tyyppistä lainaa, jolla saa pikavipit maksettua kerralla pois. Omalaina kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen, jonka ansiosta sen avulla voi löytää erityisen edullista lainaa.

Pikavipeistä eroon haluavien näkökulmasta tämän palvelun etu on myös se, että sen kautta voi hakea lainalle jopa 20 vuoden laina-aikaa (vähintään 10 000€ lainat). Toisaalta laina-aikaa voi hakea vaikkapa vain vuoden, jos uskoo, että pystyy maksamaan pikavipit nopeasti pois.

Omalainan kautta voi hakea lainaa, jos on täysi-ikäinen. Omalaina, kuten mikään alla listattu palvelu, ei vaadi lainaa hakevalta henkilöltä vakuuksia tai takaajaa. Omalainan kautta voi saada lainatarjouksia jopa heti. Hae nyt lainaa Omalainan avulla.

Lainaesimerkki Omalainalta: Jos 18 000€ lainalle hakisi 4 vuotta laina-aikaa, niin voisi keskimääräinen kuukausierä olla 414€ ja korkoja ja kuluja lainasta voisi tulla yhteensä 1872€.

Toinen hyvä palvelu pikavippien pois maksamiseksi

Rahoitu-palvelun nimen voi nähdä sisältävän viestin siitä, että rahatilanne pitää saada rauhoitettua. Ja tuo tietysti on se, mitä moni pikavipeistä eroon haluava tarvitsee. Rahoitun avulla voi kilpailuttaa lainahakemuksia jopa 60 000 euroon asti, eli tämän palvelun voi löytää jopa ison lainan, jolla maksaa pikavipit nopeasti pois. Rahoitun alaikäraja on 20v. Kokeile nyt Rahoitua.

Pikavipit pois yhdellä lainalla – suositus 3

Zmarta on saman tyyppinen lainahakemusten kilpailuttaja kuin Omalaina ja Rahoitu, eli myös sen kautta voi löytää edullisen lainan, jolla maksaa pikavipit kerralla pois. Zmartan kautta voi hakea lainaa 1000€ alkaen ja jopa 60 000€. Zmartan käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta. Tämän palvelun kautta voi lainalle hakea laina-aikaa 1-15 vuotta. Hae nyt lainaa Zmartan avulla.

Esimerkki Zmartalta: Jos lainaa hakisi 15 000€ ja laina-aikaa ottaisi 3 vuotta, niin voisi kuukausierä olla 477€, ja kokonaisuudessa 15 000€ lainasta pitäisi korkoineen ja kuluineen maksaa takaisin 17 172€.

Neljäs palvelu, jonka avulla voi päästä eroon pikavipeistä

Myös Etua-palvelua kannattaa harkita, kun haluaa kuitata pikalainat ja muut turhan kalliit velat kerralla. Tämäkin paikka kilpailuttaa lainahakemuksen, ja täällä kilpailutuksen voi tehdä 500€ – 60 000€ lainahakemuksille. Etua avulla voi hakea lainaa, jos ikää on ainakin 18 vuotta, ja laina-aikaa Etuan palvelussa voi valita haluavansa 1–18 vuotta.

Muihin lainapalveluihin verrattuna Etualla on yksi kiva erikoisominaisuus. Nimittäin se, kun sen sivustolla valitsee haluavansa yhdistää velat ja maksaa ne pois, niin voi tarvittavan lainamäärän ja nykyisten kuukausilyhennysten määrän täyttämällä saada helposti arvion siitä, miten paljon rahaa voisi säästää kuukaudessa sillä, että korvat vanhat lainat fiksummalla. Hae nyt lainaa Etuan kautta.

Etualta lainaesimerkki: Jos lainaa ottaisi 15 000€ ja sille 8 vuotta laina-aikaa, voisi tavallinen kuukausierä olla 211€. 8*12*211€ = 20 256€

Viides paikka, jonka avulla katkaista pikavippikierre

Myös Rahalaitos voi olla hyvä paikka kilpailutukseen. Rahalaitos voi kilpailuttaa lainahakemuksia jopa 70 000€ asti, ja sen käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta. Pienin mahdollinen luottosumma, jonka kilpailutukseen tätä paikkaa voi käyttää on 500 euroa ja tuosta ylöspäin kilpailutettavan summan voi valita sadan euron välein. Laina-aikaa Rahalaitoksen kautta voi saada 1-15 vuotta. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen kanssa.

Lainaesimerkki Rahalaitokselta: Jos lainaa hakisi 30 000€ ja sille laina-aikaa 15 vuotta, niin voisi kuukausierä olla 253€. 15x12x253€ = 45 540€

Pikavipit pois yhdellä lainalla – mahdollisia hyviä puolia:

  • Voi selkeyttää omaa taloutta
  • Voi auttaa säästämään korkokuluissa
  • Ei joudu enää ottamaan uusia vippejä vanhoista selviämiseksi
  • Voi auttaa välttämään sen negatiiviset vaikutukset, jos ei selviäisi nykyisistä pikavipeistä
  • Mahdollinen lainoihin liittyvä stressi saattaa vähentyä

Hyvä tiedostaa, jos hakee vuonna 2021 lainaa, jolla maksaa pikalainat pois

Varsinaisten lainojen korkoja säännellään tätä kirjoittaessa väliaikaisella korkokatolla. Tuo korkokatto voi auttaa löytämään aiempaa halvemman lainan, mikä on tietenkin kiva homma. On kuitenkin hyvä huomata se, että korkokaton aikana haetun lainan korko saattaa nousta, kun korkokatto umpeutuu. Tuo mahdollisuus on syytä tarkistaa itselle mahdollisesti tarjotun lainan ehdoista.

Miten maksaa pikavipit pois, jos ei halua tai saa isompaa lainaa, jolla kuitata ne

Jos pitää päästä pikavipeistä eroon ilman isompaa lainaa, jolla maksaa ne kerralla pois, niin voidaan tarvittavat vaiheet jakaa oikeastaan kahteen. Ensimmäinen vaihe on se, että luodaan edellytykset sille, että pikavipit pystyy maksamaan pois ja toinen on se, että toteutetaan tekniikka, jolla ne maksetaan pois. Alla ensin edellytysten luomisesta ja sitten tekniikoista.

Ihan aluksi: Listaa kaikki mahdollisesti pikavipit ja muut velat, joista haluat eroon esimerkiksi ihan vaan ruutupaperille. Listauksen yhteyteen kannattaa laittaa lyhennykset/minimilyhennykset, korko, eräpäivä(t) ja se, millä ehdoilla laina on. Tämä listauksen tekeminen voi kirpaista vähän, kun joutuu kohtaamaan oman velkaongelman, mutta se on niin sanotusti pakollinen paha sen hyväksi, että veloista voi päästä eroon.

Ensimmäinen askel: Erityisesti, jos luottotiedot ovat vielä kunnossa, niin varmista etteivät ne mene sen takia, että pikavippien lyhennyksiä ei pysty maksamaan. Tähän on tärkeä asia se, että jos tuntuu, että jonkin lainojen lyhennyksistä on mahdoton selvitä ainakaan juuri nyt, niin ottaa oma-aloitteisesti yhteyttä lainafirmoihin ja selittää tilanteen. Monet lainafirmat ovat nimittäin valmiit antamaan lisää maksuaikaa ja erityisesti vuoden 2020 tapahtumien myötä lainafirmat voivat olla aiempaa ymmärtäväisempiä.

Maksimoi tulot ja minimoi menot: Pikavippien pois maksamiseen on hyvä ottaa vähän semmoinen asenne, että repäisee laastarin kerralla pois. Eli leikkaa nopeasti mahdollisimman paljon menoista ja toisaalta yrittää kasvattaa tuloja mahdollisimman paljon, vaikka se vaatisikin paljon töitä tai esimerkiksi omaisuuden myyntiä. Ja sitten kun nuo on tehnyt, niin tietenkin tykittää pikavippejä mahdollisimman nopeasti pois.

Tuohon edellä kuvattuun on syynä sekä se, että mitä pidempään pikavippejä on auki, niin sitä enemmän turhia korkokuluja ne lähtökohtaisesti aiheuttavat sekä se, että on todella turhauttavaa, jos pikavippiongelma vaan jatkuu vuodesta toiseen ja painaa takaraivossa.

Jos tuntuu siltä, että on vaikea hankkia mistään lisätuloja pikavippien pois maksamiseksi, niin kannattaa käydä läpi esimerkiksi varastot ja yrittää etsiä itselle turhaa omaisuutta myytäväksi esim. Tori.fi-palvelun kautta. Säästöjä taas saattaa saada helposti esimerkiksi kilpailuttamalla sähkösopimuksen tai etsimällä liittymätarjouksia. Hyvistä liittymätarjouksista löytyy tietoa esimerkiksi Budjetti.fi-sivustolta, joka on saman ylläpitäjän kuin Lainakartta (sivusto, jolla nyt olet).

Suositellut etenemisjärjestykset pikavippien lyhentämiseen ja pois maksamiseen

Mikäli pikavipit haluaa maksaa pois ilman isompaa lainaa, niin voi lainavuorta lähestyä kahdella eri tekniikalla, joilla molemmilla on vahvuutensa. Käytännössä nämä tekniikat ovat päätöksiä siitä, mitkä lainat pyrkii maksamaan pois ensin ja mitkä viimeiseksi.

Vaihtoehto 1: Aloita koroiltaan kalleimmista ja etene halvimpiin. Tämä tekee pikavipeistä eroon pääsemisestä helpompaa sen kautta, että korkokulut vähenevät mahdollisimman paljon ja nopeasti, jolloin ei helposti tunnu siltä kuin polkisi paikallaan, kun maksuista huolimatta lainavuori ei pienene.

Vaihtoehto 2: Aloita lainasummiltaan pienemmistä ja etene sitten suurimpiin. Tämän tekniikan etuna on se, miten motivoiva se voi olla. Siitä saa nimittäin luultavasti aina lisää virtaa velkojen pois maksamiseen, kun saa edes pienen lainan kokonaan kuitattua. Ja sitten tuo virta toivottavasti kantaa isompien ja isompien lainojen pois maksamiseen. Tätä niin sanottua lumipallotekniikkaa on käsitelty enemmän tällä sivulla.

Vinkki: mikäli haluat pikavippien pois maksamiseen isomman luoton, mutta sitä ei tunnuta myöntävän, niin voi tämän sivuston yhdistelylainaa ei myönnetä -sivu olla hyödyllinen.

Vielä lopuksi

Pikavippikierteen katkaiseminen on siis mahdollista, mutta pikavipeistä eroon lopullisesti pääseminen tulee vaatimaan todella suurta itsehillintää. Tarvittaessa kannattaakin turvautua myös ammattiapuun, jos pikavippiongelman taustalla on esimerkiksi pakonomaista ostamista, rahapelejä tai muita ongelmia, jotka ovat tilanteeseen johtaneet.

Ja mikäli etsit vielä lisäneuvoja velkojen hoitamiseen, niin voi talous- ja velkaneuvonnasta olla hyötyä. Se palvelee puhelimen ja chat-palvelun muodossa.  

Tsemppiä!

Kysymyksiä ja vastauksia

Saako pankista lainaa pikavippien pois maksamiseen? Sen pitäisi olla mahdollista, mutta ainakaan omien kokemusteni perusteella se ei välttämättä ole kovinkaan helppoa. Tarvittaessa kannattaa ottaa yhteyttä pankkiin ja selittää tilanne pikavippien kanssa. Voi olla, että pankista on paremmat mahdollisuudet saada laina pikavippien maksamiseen, jos sitä hakee niin sanotusti omasta pankista.

Voiko pikavipin maksaa kerralla pois? Voi. Vaikka pikavipillä saattaakin olla määriteltynä esimerkiksi kuukausierät, joita yksi kerrallaan pois maksamalla pikavippi pitäisi saada kuitattua, niin onnistuu kokemusteni perusteella myös se, että pikavipin maksaa kerralla pois. Tuo tuntuisi onnistuvan helpoiten ihan vaan niin, että laittaa sähköpostia sille firmalle, jolta olevan pikavipin haluaa maksaa pois ja pyytää laskun, jossa on koko avoin lainasaldo ja muut tarvittavat maksutiedot.

Miksi pikavipit kannattaa maksaa pois mahdollisimman nopeasti?

Tähän on sekä rahallinen että henkinen syy. Rahallinen on se, että pikavipeillä on monesti juokseva korko ja, jos pikavippejä lyhentää vaikkapa vain minimilyhennyksillä, niin tulee monesti maksettua ihan turhasta. Ja henkinen syy on se, että liialliset pikavipit voivat aiheuttaa stressiä, jolla tunnetusti on vaikka mitä ikäviä seurauksia.

Mitä kannattaa tehdä, kun on maksanut pikavipit pois?

Mikäli haluaa välttää entisen tilanteen, niin voi erittäin hyvä idea olla lainatilien sulkeminen. Tuo on kokemusteni perusteella mahdollista ihan vaan pyytämällä kunkin lainafirman asiakaspalvelusta lainakielto ja sanomalla, että haluaa sen olevan pysyvä.

Suostuvatko pikavippifirmat maksujärjestelyihin?

Tämä riippuu firmasta. Mikäli lainafirma hoitaa itse oman laskutuksensa ja se on tottunut pyyntöihin maksujärjestelyistä, niin voi se suostua niihin. Ja onneksi tämän asian voi selvittää varsin nopeasti laittamalla sähköpostia sille lainafirmalle, jolta tarvitsisi maksujärjestelyn.

Mikä on tärkein huomioitava asia, jos maksaa pikavipit pois isommalla lainalla?

Se, että varmistaa kyseisen lainan ehtojen olevan fiksut. Eihän nimittäin ole mitään järkeä maksaa pikavippejä pois sellaisella lainalla, joka vain heikentää omaa rahatilannetta. Jos siis aikoo hankkiutua pikavipeistä eroon isommalla lainalla, niin kannattaa tutkia huolella mahdollisten vaihtoehtojen todelliset vuosikorot ja muut lainaehdot.

Miten voi tunnistaa mahdollisesti alkavan pikavippikierteen?

Mikäli eteen tulee kerrankin tilanne, jossa vanhan lainan lyhentämiseksi on pakko ottaa uusi verrattain korkean koron laina, niin kannattaa pysähtyä ainakin hetkeksi ja yrittää varmistaa, että kyseessä on vain kerran juttu, eikä alkava pikavippikierre.

Etsi edullista lainaa pikavippien pois maksamiseen: Kokeile Omalainan vertailua.

Tällä sivulla oleviin lainaesimerkkeihin on hyvä suhtautua mahdollisesti suuntaa-antavina.

Vieritä ylös