Luottokorttivelan maksaminen – 5 lyhyttä vinkkiä

Luottokorttivelka voi olla siinä mielessä erityisen ikävää velkaa, että sitä saattaa kertyä paljon helpommin, kuin mitä sen pois maksaminen on. Alta löytyykin muutamia ajatuksia, jotka voivat auttaa luottokorttivelan maksamisessa.

1. Minimoi uuden luottokorttivelan syntymistä

Kaikki muut teot luottokorttivelan maksamiseksi ovat tietysti melko turhia, jos koko ajan syntyy uutta velkaa. Kannattaa siis luonnollisesti mahdollisuuksien mukaan pyrkiä siihen, ettei kerrytä ainakaan turhaan uutta luottokorttivelkaa.

2. Säädä minimilyhennys riittävän isoksi

Luottokorttilaskun minimilyhennys saattaa olla todella pieni verrattuna avoimeen luottosaldoon, ja onkin selvää, että monesti minimilyhennyksellä maksettaessa luottokorttivelan pois maksaminen voi viedä todella kauan.

Ja vaikka tiedostaisi tuon edellä mainitun, niin saattaa olla houkuttelevaa tehdä vain minimilyhennyksiä. Onneksi kuitenkin luottokorttilaskun minimilyhennystä pitäisi olla mahdollista säätää, ja jo pieni korotus voi nopeuttaa luotosta eroon pääsemistä huomattavasti.

3. Tee ylimääräisiä lyhennyksiä

Ainakin Visa vaikuttaisi mahdollistavan sen, että omaa avointa luottosaldoa voi lyhentää ylimääräisillä lyhennyksillä. Näyttää myös olevan mahdollista, että nuo ylimääräiset lyhennykset voivat olla pienempiä kuin varsinaiset lyhennykset. Yksi järkevä tapa luottokorttivelan maksamiseen voikin olla se, että lyhentää sitä kuukausittain melko isolla minimilyhennyksellä ja sitten aina ajoittain tekee pieniä ylimääräisiä lyhennyksiä.

Noita ylimääräisiä lyhennyksiä voi olla fiksu lähestyä esimerkiksi siitä näkökulmasta, että yrittää aina kauppareissulla jättää jotain pohjimmiltaan turhaa ostamatta ja sitten kauppareissun jälkeen käyttää säästyneet rahat ylimääräiseen lyhennykseen.

4. Priorisoi luottokorttilaskun maksaminen

Eli käytännössä voi siis olla hyvä pyrkiä siihen, että käyttää luottokorttilaskun maksamiseen rahaa ennen kuin vähemmän tärkeisiin asioihin. Tuo voi nimittäin auttaa esimerkiksi siinä, että rahoja, jotka muuten menisivät ns. turhiin juttuihin ohjautuukin luottokorttilaskun kuittaamiseen.

5. Selvitä, voisitko saada lainan, jonka korko on halvempi kuin luottokortin

Tätä kirjoittaessa uusien lainojen korkoja säädellään tarkemmin kuin luottokorttien. Osittain tuon myötä voikin olla mahdollista löytää laina, jonka korko on matalampi kuin luottokortin. Ja tietysti monesti on niin, että jos velka kerryttää vähemmän korkoja, niin voi siitä päästä nopeammin eroon.

Mikäli haluat tutkia mahdollisuuksia löytää laina, jonka korko on halvempi kuin luottokortin, niin voi olla fiksua käyttää lainoja kilpailuttavaa palvelua. Noista suosittelemme esimerkiksi Rahoitua, jonka avulla voi etsiä 1000€–60 000€ lainaa ja Omalainaa, jonka avulla voi hakea 100€–60 000€ lainaa.

Lainaesimerkki kilpailuttajalta: 3000e laina vuoden laina-ajalla voisi tarkoittaa ~265€ kuukausierää ja kokonaisuudessa takaisin maksettavaa noin 3184 euroa. Oheinen viitteellinen lainaesimerkki perustuu Rahoitun lainalaskurista tämän sivun päivittämisen yhteydessä saatuihin tietoihin. Voinee olettaa, että edellä kuvattu laina on ainakin joihinkin luotokortteihin verrattuna melko edullinen. Kilpailuttajien avulla saadut mahdolliset lainatarjoukset voivat vaihdella. Testaa nyt Rahoitua.

Myös tämä Lainakartan artikkeli saattaisi kiinnostaa sinua:

Vieritä ylös