• You are here:
  • Home »

Mitä tehdä, jos yhdistelylainaa ei myönnetä – vinkkejä vuodelle 2020

Koska yhdistelylainaa haetaan yleensä silloin, kun huomataan, että sitä oikeasti tarvitsee, niin voi olla turhauttavaa, jos sitä ei myönnetä. Tällä sivulla on muutama pieni vinkki noihin tilanteisiin.

1: Testaa useampaa eri paikkaa

On hyvä huomata, että yhdistelylainaa voi hakea monesti eri paikasta, mukaan lukien nettipalvelut ja pankit. Noin yleisesti ottaen voi olettaa, että yhdistelylainaa on selkeästi vaikeampi saada pankista kuin netistä. Lisäksi myös netissä yhdistelylainaa välittävien / tarjoavien tahojen välillä voi olla eroja siinä, miten hyvät mahdollisuudet niiden kautta on saada tuon tyyppistä lainaa. Löydät esimerkiksi tämän sivuston etusivulta ja alempaa tältä sivulta useita paikkoja, joista voi hakea yhdistelylainaa.

2: Yritä neuvotella maksuaikaa pikavippipalveluiden kanssa

Yhdistelylaina on monesti ajankohtainen siinä vaiheessa, kun pikavippien lyhennyksistä ei tunnu selviävän. Kannattaa siis ottaa yhteyttä lainafirmoihin ja kysyä, josko voisi saada esimerkiksi jonkunlaisen maksujärjestelyn. On ehkä epärealistista olettaa, että kaikki vippifirmat tuohon suostuisivat, mutta voi hyvin olla, että jotkut siihen ovat suostuvaisia. Tuo siitä johtuen, että nekin lähtökohtaisesti haluavat, että maksat lainasi pois – vaikka sitten vähän aiottua hitaammin.

3: Yritä hankkia lisätuloja

Jos se on suinkaan mahdollista niin voi myös olla hyvä idea yrittää vaikka etsiä iltatyö mahdollisen varsinaisen työn rinnalle. Ei varmasti ole kivaa tehdä kahta tai jopa useampaa työtä vain pystyäkseen maksamaan pikavipit pois, mutta se lienee kuitenkin yleensä paljon lyhyemmän ajan harmi kuin se, jos menettäisi luottotiedot.

4: Yritä välttää luottotietojen menettämistä

Tämä voi kuulostaa ilmeiseltä niille, joilla ei ole lainoja, mutta jos on lainasuossa eikä saa yhdistelylainaa, niin voi helposti tulla fiilis, jossa luottotiedot eivät enää tunnu kovin merkittävältä asialta. Maksuhäiriömerkintä, eli luottotietojen menetys, on kuitenkin seurauksiltaan monesti niin paljon arkielämää vaikeuttava, että lähtökohtaisesti luottotietojen menettämistä vastaan kannattaa taistella todella kovasti.

5: Pyri pienentämään nykyistä velkataakkaa ja hae sitten uudestaan yhdistelylainaa

Yhdistelylainaa on lähtökohtaisesti sitä paremmat mahdollisuudet saada, mitä pienempi haettava lainasumma on suhteessa tuloihin. Vaikka et siis pystyisikään maksamaan kaikkia vanhoja lainoja pois ilman yhdistelylainaa, niin jos pystyt jotenkin kuittaamaan osan (vaikka myymällä hieman mahdollista myytäväksi soveltuvaa omaisuutta), niin voi sen jälkeen olla paljon paremmat mahdollisuudet saada yhdistelmälaina. Ja sillä siis sitten maksaa loput vanhat lainat pois.

Oletko jo kokeillut Advisaa?

Vaikka olen itse ollut melko pitkään kiinnostunut nettilainoista, niin kuulin vasta hiljattain Advisasta. Kyseisen paikan kautta voi hakea lainaa 500€-60000€, eli sen avulla voi siis myös hyvinkin löytää yhdistelylainaa. Advisan alaikäraja on 18 vuotta. Testaa nyt Advisaa.

Pitkä lista mahdollisia lainapaikkoja - olisiko tässä jotain sopivaa?

Tällä yllä olevalla listalla on sekä paikkoja, joista voi hakea yhdistelylainaa että paikkoja, jotka tarjoavat pienempää lainaa. Jos yhdistelylaina kiinnostaa, niin kannattaa toki suosia sitä tarjoavia paikkoja, mutta joskus on myös tilanteita, joissa toisenkin tyyppinen lainapaikka voisi kelvata tällä erää.