Vuokravakuus laina – Lainaa takuuvuokraa varten nopeasti ja järkevästi netistä

Vuokravakuus on sen tyyppinen yllättävä rahaerä, mikä monella voi olla äkkiseltään vaikeuksia maksaa (tai oikeammin varmaan ikään kuin antaa pantiksi). Monesti nämä ongelmat juontavat siitä, että nykyisen vuokra-asunnon takuuvuokraa ei saa takaisin itselleen, ennen kuin uuden asunnon vuokravakuus pitäisi jo maksaa. Näissä tilanteissa voikin olla ainoa ratkaisu ottaa vuokravakuutta varten laina. Vuokravakuus on monesti kooltaan sitä luokkaa, että sitä varten tuntuisi hölmöltä lähteä hakemaan pankista lainaa ja käyttää siihen aikaa – varsinkin kun lainaa ei välttämättä saa takuuvuokraan – mutta toisaalta taas se on sen kokoinen määrä rahaa, että sitä ei voi ihan jokaiselta tutultakaan pyytää lainaksi. Näissä tilanteissa hyvä ideakin voikin olla hakea lainaa takuuvuokraan netistä. Mikään ei tietysti estä ottamassa pikavippiä sitä varten, mutta jos ei ole valtavan innostunut tuon tyyppisistä lainoista, niin on hyvä tiedostaa, että netistä saa järkevämpiäkin lainoja, jotka soveltuvat vuokravakuuden maksamiseen.

Erityisen järkevää tämän tyyppistä lainaa voi olla lähteä hakemaan sen tyyppisen palvelun kautta, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi heti puolestasi ja näin saat itsellesi nopeasti hyvän kuvan siitä, miten hyvillä ehdoilla netistä voi saada lainaa vuokravakuuteen. Ja mikä hienoa, niin parhaassa tapauksessa tämä tyyppisestä palvelusta voi saada lainan jopa muutamassa tunnissa omalle tilille asti ja pisimilläkään sen ei pitäisi kestää yli muutamaa arkipäivää. Tämä voi siis olla hyvä ratkaisu niissäkin monissa tilanteissa, joissa vuokravakuus on tullut mieleen vasta aivan lähellä muuttoa ja sitten siihen pitää saada jostain rahaa nopeasti. Mistä sitten tämän tyyppisen lainapalvelun löytäisi? Kaksi näistä lyhyesti esiteltynä seuraavassa.

Täältä lainaa vuokravakuuteen:

Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksesi puolestasi. Tuo voi kuulostaa monimutkaiselta ja pitkäkestoiselta, mutta ei sitä ole. Sen sijaan lainapäätöksen ja mahdollisia lainatarjouksia voi saada heti, kun on tehnyt nopean hakemuksen. Kyseisistä mahdollisesti saaduista lainatarjouksista voi sitten helposti valita itselleen sopivimman. Ja tuo koko prosessi siis onnistuu nopeasti ihan vaan netin kautta. 

Lainaa Omalaina-palvelusta voi hakea 100 eurosta alkaen ja lainasummia voi vaihdella 100 euron välein. Eli myös sen tyyppiset yleiset vuokravakuuden koot kuten 1500 euroa ja 2000 euroa hoituvat hyvin. Laina-aikaa täältä voi valita alle 2000 euron lainoille 1–5 vuotta ja 2000–9000 euron lainoille voi laina-aikaa hakea 1–15 vuotta. Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta.

Lainaa täältä on parhaat mahdollisuudet saada, jos on työelämässä, mutta sivustolla kerrotaan, että myös ainakin opiskelijoille ja eläkeläisille sitä voidaan myöntää. Myös työttömällä voi tilanteesta riippuen olla mahdollisuudet saada lainaa, joskin työttömyys todennäköisesti vaikeuttaa positiivisen luottopäätöksen saamista. Maksuhäiriömerkinnän kanssa lainaa on todennäköisesti erittäin epätodennäköistä saada. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Toinen paikka hakea lainaa takuuvuokraan

Myös Rahalaitosta kannattaa harkita vahvasti, kun etsii vuokravakuutta varten fiksua lainaa. Tämäkin paikka nimittäin kilpailuttaa nopeasti ja helposti lainahakemuksen ja voi sen myötä auttaa löytämään halvan lainan takuuvuokraa varten. Rahalaitoksen avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja myös vaikkapa 1200€ tai 2500€ kokoisen lainan hakemisen onnistuu helposti. Alaikäraja Rahalaitoksella on 20 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Älä maksa liian isoa vuokravakuutta

Vuokravakuuden määrittely voi vaihdella tapauskohtaisesti ja joissakin tapauksissa sitä ei välttämättä peritä ollenkaan. Vuokravakuuden yläraja on kuitenkin 3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Eli jos vuokra olisi vaikka 800 euroa kuussa, niin ei vuokravakuus voi ylittää 2400 euroa.

Onko vuokrasi kohtuullinen?

Montaa voi mietityttää se, maksaako asunnostaan liika vuokraa. Vaikka tarkkoja määrittelykriteerejä on mahdoton antaa, niin kannattaa ainakin tähän Ylen uutisen lopusta löytyvään taulukkoon tutustua, oman vuokransa kohtuullisuutta pohtiessa.

Miten helpottaa vuokra-asunnon löytämistä / saamista?

Järkevistä vuokra-asunnoista on monin paikoin kova kilpailu ja esimerkiksi uudelle opiskelupaikalla muuttamassa olevia tämä tilanne saattaa huolettaa. Vuokra-asunnon saamiseen ei ole mitään varmaa kikkaa, mutta ehdottoman tärkeätä on se, että selaa todella aktiivisesti kaikkia niitä sivustoja, jonne vuokra-asuntoja ilmoitetaan ja sitten heti, kun näkee kiinnostavan asunnon, niin ottaa yhteyttä vuokranantajaan.

Parhaat vuokra-asunnot voivat mennä jo päivässä, joten ei ole syytä ajatella, että voi soittaa vuokranantajalla ”sitten myöhemmin illalla”. Jos vuokranantajalla on mahdollista soittaa, niin on se siinä mielessä sähköpostia tai muuta yhteydenottotapaa parempi vaihtoehto, että sen kautta saa heti kuulla, mikä tilanne on asunnon kanssa ja voi sitten tarvittaessa alkaa pohtimaan muita vaihtoehtoja. Lisäksi sähköpostien kohdalla on mahdollista, että se oma – vaikka ensimmäisenä laitettu – viesti ei olekaan se johon vuokra-antaja vastaa. Puhelimen kauttahan saa aina jonkunlaisen vastauksen, jos vaan tavoittaa henkilön.

Onko vuokravakuus mahdollista maksaa osamaksulla?

Periaatteessa lienee ainakin yksityisten vuokranantajien kanssa mahdollista neuvotella, että vuokravakuuden voi maksaa osamaksulla. Noin ainakin, jos pystyy maksamaan ainakin osan vuokravakuudesta heti ja loput melko nopeasti. Toisaalta ainakin isommissa kaupungeissa kilpailu vuokra-asunnoista on monesti niin kovaa, etteivät vuokranantajat välttämättä ole kovin innostuneita osamaksuista, jos toinen hyvä vuokralainen pystyy maksamaan koko vuokravakuuden heti.

On hyvä huomata, että lyhyeksi aikaa otetettu vuokravakuuslaina on käytännössä sama asia kuin vuokran maksaminen osamaksulla – toki korolla ja niin, että lyhennykset tehdään lainayhtiölle eikä vuokranantajalle. Onneksi kuitenkin nykyään jopa pienehköjen lainojen korot ovat paljon pienemmät kuin muutama vuosi sitten.

Vieritä ylös