Vuokravakuus laina – Hae edullinen takuuvuokra laina ja maksa pois osamaksulla

Vuokravakuus on sen tyyppinen yllättävä rahaerä, mikä monella voi olla äkkiseltään vaikeuksia maksaa. Onneksi kuitenkin on olemassa paikkoja, joista tai joiden avulla voi hakea lainaa vuokravakuutta varten. Alla on listattuna ja lyhyesti esiteltynä muutamia tuohon tarkoitukseen suositeltavia paikkoja.

Hae vuokravakuus laina

Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksesi puolestasi. Tuo voi kuulostaa monimutkaiselta ja pitkäkestoiselta, mutta ei sitä ole. Sen sijaan lainapäätöksen ja mahdollisia lainatarjouksia voi saada heti, kun on tehnyt nopean hakemuksen. Lainahakemuksen kilpailutuksen iso etu on se, että se voi auttaa löytämään erityisen halvan koron lainan. Tuo on tietysti kivaa esimerkiksi silloin, jos tarvitsee lainaa takuuvuokraan.

Omalainan avulla voi tehdä kilpailutusta alkaen 100 euron lainahakemusta varten, mutta käytännössä tämän paikan avulla voi olla vaikea löytää ainakaan alle 500 euron lainaa. Tuo johtuu sitä, että Omalainan kilpailutuksessa ei ole mukana juurikaan varsinaisia pikavippipaikkoja, vaan sen sijaan erityisesti isompia ja edullisempia lainoja tarjoavia palveluita. Laina-aikaa Omalainan avulla voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 20 vuotta, mutta pisintä mahdollista laina-aikaa on rajoitettu haettavan lainasumman perusteella. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Löydä edullinen takuuvuokra laina

Myös Rahalaitosta kannattaa harkita vahvasti, kun etsii vuokravakuutta varten fiksua lainaa. Tämäkin paikka nimittäin kilpailuttaa nopeasti ja helposti lainahakemuksen ja voi sen myötä auttaa löytämään halvan lainan takuuvuokraa varten. Rahalaitoksen avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja myös vaikkapa 1200€ tai 2500€ kokoisen lainan hakemisen onnistuu helposti. Rahalaitoksen kautta voi hakea laina-aikaa 1–15 vuotta. Alaikäraja Rahalaitoksella on 20 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Hae pienempää lainaa vuokravakuutta varten

Vaikka Omalaina ja Rahalaitos voivatkin siis olla fiksuja paikkoja hakea lainaa takuuvuokraan, niin on niillä kaksi eräänlaista heikkoutta. Ensimmäinen noista on se, että niiden kautta voi olla vaikea löytää pientä lainaa ja toinen on se, että niiden kautta ei voi hakea alle vuoden laina-aikaa. Ja mikäli tarvitsee vuokravakuutta varten vain pienen lainan ja vieläpä lyhyeksi aikaa, niin voi Ferratum olla Omalainaa ja Rahalaitosta parempi vaihtoehto.

Ferratumilta voi nimittäin hakea lainaa joustoluoton kautta 1€–4000€ ja laina-aikaa mille tahansa valittavissa olevalle lainasummalle kattavasti. Ferratumilta voi hakea lainaa, jos ikää on vähintään 22 vuotta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Lisää paikkoja hakea lainaa takuuvuokraan

Tietoa vuokravakuuksista

Vuokravakuuden määrästä

Vuokravakuuden määrittely voi vaihdella tapauskohtaisesti ja joissakin tapauksissa sitä ei välttämättä peritä ollenkaan. Vuokravakuuden yläraja on kuitenkin 3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Eli jos vuokra olisi vaikka 800 euroa kuussa, niin ei vuokravakuus voi ylittää 2400 euroa.

Onko vuokravakuus mahdollista maksaa osamaksulla?

Periaatteessa lienee ainakin yksityisten vuokranantajien kanssa mahdollista neuvotella, että vuokravakuuden voi maksaa osamaksulla. Noin ainakin, jos pystyy maksamaan ainakin osan vuokravakuudesta heti ja loput melko nopeasti. Toisaalta ainakin isommissa kaupungeissa kilpailu vuokra-asunnoista on monesti niin kovaa, etteivät vuokranantajat välttämättä ole kovin innostuneita osamaksuista, jos toinen hyvä vuokralainen pystyy maksamaan koko vuokravakuuden heti.

On hyvä huomata, että lyhyeksi aikaa otettu vuokravakuuslaina on käytännössä sama asia kuin vuokran maksaminen osamaksulla – toki korolla ja niin, että lyhennykset tehdään lainayhtiölle eikä vuokranantajalle. Onneksi kuitenkin nykyään jopa pienehköjen lainojen korot ovat paljon pienemmät kuin muutama vuosi sitten. Etsi lainatarjouksia Rahalaitoksen avulla.

Tietoa vuokra-asunnoista

Kohtuullista vuokrista

Montaa voi mietityttää se, maksaako asunnostaan liika vuokraa. Vaikka tarkkoja määrittelykriteerejä on mahdoton antaa, niin kannattaa ainakin tähän Ylen uutisen lopusta löytyvään taulukkoon tutustua, oman vuokransa kohtuullisuutta pohtiessa.

Miten helpottaa vuokra-asunnon löytämistä / saamista?

Järkevistä vuokra-asunnoista on monin paikoin kova kilpailu ja esimerkiksi uudelle opiskelupaikalla muuttamassa olevia tämä tilanne saattaa huolettaa. Vuokra-asunnon saamiseen ei ole mitään varmaa kikkaa, mutta ehdottoman tärkeätä on se, että selaa todella aktiivisesti kaikkia niitä sivustoja, jonne vuokra-asuntoja ilmoitetaan ja sitten heti, kun näkee kiinnostavan asunnon, niin ottaa yhteyttä vuokranantajaan.

Parhaat vuokra-asunnot voivat mennä jo päivässä, joten ei ole syytä ajatella, että voi soittaa vuokranantajalla ”sitten myöhemmin illalla”. Jos vuokranantajalla on mahdollista soittaa, niin on se siinä mielessä sähköpostia tai muuta yhteydenottotapaa parempi vaihtoehto, että sen kautta saa heti kuulla, mikä tilanne on asunnon kanssa ja voi sitten tarvittaessa alkaa pohtimaan muita vaihtoehtoja. Lisäksi sähköpostien kohdalla on mahdollista, että se oma – vaikka ensimmäisenä laitettu – viesti ei olekaan se johon vuokra-antaja vastaa. Puhelimen kauttahan saa aina jonkunlaisen vastauksen, jos vaan tavoittaa henkilön.

Kaksi esimerkkiä vuokravakuutta varten haettavasta lainasta, joka maksetaan pois osamaksulla

  • Mikäli hakisi Omalainalta 1000e lainaa 2 vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausittainen lyhennyserä olla 44 euroa ja yhteensä lainasta pitäisi maksaa takaisin 1056€.
  • Jos taas hakisi Rahalaitoksen avulla 800e lainaa vuoden maksuajalla, niin voisi tavallinen kuukausittainen lyhennyserä olla 70€ ja lainasta kokonaisuudessa takaisin maksettava summa 844€.

Noista edellä mainituista esimerkeistä voi päätellä sen, että vaikka vuokravakuutta ei olisi mahdollista maksaa vuokranantajan myöntämällä osamaksumahdollisuudella, niin voi parhaassa tapauksessa lainan avulla onnistua käytännöllisesti katsoen varsin edullisella osamaksulla vuokravakuuden maksaminen. Toki on hyvä huomata se, että ainakin Rahalaitoksen lainalaskurista poimittu esimerkki on todennäköisesti varsin positiivinen. Testaa nyt Rahalaitosta.

Onko olemassa vuokra-asuntoja, joista ei peritä ollenkaan takuuvuokraa?

Ainakin Saton ja Lumon valikoimasta pitäisi löytyä vuokra-asuntoja ilman takuuvuokraa.

Vieritä ylös