Vuokravakuus laina – Lainaa takuuvuokraa varten nopeasti ja järkevästi netistä

Vuokravakuus on sen tyyppinen yllättävä rahaerä, mikä monella voi olla äkkiseltään vaikeuksia maksaa (tai oikeammin varmaan ikään kuin antaa pantiksi). Monesti nämä ongelmat juontavat siitä, että nykyisen vuokra-asunnon takuuvuokraa ei saa takaisin itselleen, ennen kuin uuden asunnon vuokravakuus pitäisi jo maksaa. Näissä tilanteissa voikin olla ainoa ratkaisu ottaa vuokravakuutta varten laina. Vuokravakuus on monesti kooltaan sitä luokkaa, että sitä varten tuntuisi hölmöltä lähteä hakemaan pankista lainaa ja käyttää siihen aikaa – varsinkin kun lainaa ei välttämättä saa takuuvuokraan – mutta toisaalta taas se on sen kokoinen määrä rahaa, että sitä ei voi ihan jokaiselta tutultakaan pyytää lainaksi. Näissä tilanteissa hyvä ideakin voikin olla hakea lainaa takuuvuokraan netistä. Mikään ei tietysti estä ottamassa pikavippiä sitä varten, mutta jos ei ole valtavan innostunut tuon tyyppisistä lainoista, niin on hyvä tiedostaa, että netistä saa järkevämpiäkin lainoja, jotka soveltuvat vuokravakuuden maksamiseen.

Erityisen järkevää tämän tyyppistä lainaa voi olla lähteä hakemaan sen tyyppisen palvelun kautta, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi heti puolestasi ja näin saat itsellesi nopeasti hyvän kuvan siitä, miten hyvillä ehdoilla netistä voi saada lainaa vuokravakuuteen. Ja mikä hienoa, niin parhaassa tapauksessa tämä tyyppisestä palvelusta voi saada lainan jopa muutamassa tunnissa omalle tilille asti ja pisimilläkään sen ei pitäisi kestää yli muutamaa arkipäivää. Tämä voi siis olla hyvä ratkaisu niissäkin monissa tilanteissa, joissa vuokravakuus on tullut mieleen vasta aivan lähellä muuttoa ja sitten siihen pitää saada jostain rahaa nopeasti. Mistä sitten tämän tyyppisen lainapalvelun löytäisi? Yksi näistä lyhyesti esiteltynä seuraavassa.

Täältä lainaa vuokravakuuteen:

Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksesi puolestasi. Tämä voi kuulostaa monimutkaiselta ja pitkäkestoiselta, mutta ei sitä ole. Sen sijaan palvelussa kerrotaan, että lainapäätöksen saa heti. Ja tarjolle saaduista lainatarjouksista voi sitten valita itselleen sopivimman. Ja tämä prosessi siis onnistuu helposti ja nopeasti jo pelkästään netin kautta. Lainaa tästä palvelusta voi ottaa 100 eurosta alkaen ja lainasummia voi vaihdella 100 euron välein. Eli myös sen tyyppiset yleiset vuokravakuuden koot kuten 1500 euroa ja 2000 euroa hoituvat hyvin. Laina-aikaa täältä voi valita alle 2000 euron lainoille 1 - 5 vuotta ja vähintään 2000 euron lainoille voi laina-aikaa ottaa 1 – 15 vuotta. Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta.

Lainaa täältä on parhaat mahdollisuudet saada, jos on työelämässä, mutta sivustolla kerrotaan, että myös ainakin opiskelijoille ja eläkeläisille sitä voidaan myöntää. Myös työttömällä voi tilanteesta riippuen olla mahdollisuudet saada lainaa, joskin työttömyys todennäköisesti vaikeuttaa positiivisen luottopäätöksen saamista. Maksuhäiriömerkinnän kanssa lainaa on todennäköisesti erittäin epätodennäköistä saada. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Tarvitsetko lainaa takuuvuokraan juuri nyt?

Vaikka yllä mainitun tyyliset paikat voivatkin olla huomattavasti järkevämpiä paikkoja siinä vaiheessa, kun etsii lainaa takuuvuokraan, niin jos kiire on kova, niin voi joutua valitsemaan toisen paikan. Tässä tapauksessa esimerkiksi Ostosraha voi toimia yhtenä asiallisena vaihtoehtona. Täältä voi saada pikavipiksi melko edullista lainaa (yritys itse kutsuu lainaansa kulutusluotoksi) ja lainasta voi saada päätöksen käytännössä heti ja lainan todella nopeasti omalle pankkitilille. Esimerkkinä voi mainita, että jos täältä ottaisi 2000€ lainaa 12 kuukauden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 191,17€ ja takaisin pitäisi maksaa kokonaisuudessa 2294,08€ (summat syyskuu 2019). Hae nyt lainaa Ostosrahalta.

Älä maksa liian isoa vuokravakuutta

Vuokravakuuden määrittely voi vaihdella tapauskohtaisesti ja joissakin tapauksissa sitä ei välttämättä peritä ollenkaan. Vuokravakuuden yläraja on kuitenkin 3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Eli jos vuokra olisi vaikka 800 euroa kuussa, niin ei vuokravakuus voi ylittää 2400 euroa.

Onko vuokrasi kohtuullinen?

Montaa voi mietityttää se, maksaako asunnostaan liika vuokraa. Vaikka tarkkoja määrittelykriteerejä on mahdoton antaa, niin kannattaa ainakin tähän Ylen uutisen lopusta löytyvään taulukkoon tutustua, oman vuokransa kohtuullisuutta pohtiessa.

Miten helpottaa vuokra-asunnon löytämistä / saamista?

Järkevistä vuokra-asunnoista on monin paikoin kova kilpailu ja esimerkiksi uudelle opiskelupaikalla muuttamassa olevia tämä tilanne saattaa huolettaa. Vuokra-asunnon saamiseen ei ole mitään varmaa kikkaa, mutta ehdottoman tärkeätä on se, että selaa todella aktiivisesti kaikkia niitä sivustoja, jonne vuokra-asuntoja ilmoitetaan ja sitten heti, kun näkee kiinnostavan asunnon, niin ottaa yhteyttä vuokranantajaan.

Parhaat vuokra-asunnot voivat mennä jo päivässä, joten ei ole syytä ajatella, että voi soittaa vuokranantajalla ”sitten myöhemmin illalla”. Jos vuokranantajalla on mahdollista soittaa, niin on se siinä mielessä sähköpostia tai muuta yhteydenottotapaa parempi vaihtoehto, että sen kautta saa heti kuulla, mikä tilanne on asunnon kanssa ja voi sitten tarvittaessa alkaa pohtimaan muita vaihtoehtoja. Lisäksi sähköpostien kohdalla on mahdollista, että se oma – vaikka ensimmäisenä laitettu – viesti ei olekaan se johon vuokra-antaja vastaa. Puhelimen kauttahan saa aina jonkunlaisen vastauksen, jos vaan tavoittaa henkilön.