Rahalaitoksen yhteistyöpankit – tiedä ainakin nämä 4 asiaa Rahalaitoksen yhteistyökumppaneista

Lainahakemusten kilpailuttamiseen tarkoitetut palvelut, kuten Rahalaitos ovat oikeastaan lopulta vain niin hyviä kuin niiden yhteistyöpankit. Siis ne tahot, joiden suhteen sitä lainahakemuksen kilpailuttamista tehdään. Rahalaitoksella on omilla kotisivuillaan kuva, jossa näkyy sen yhteistyöpankkeja.

Asiaa tuntematon voi kuitenkin saada sen kuvan perusteella hieman liian ruusuisen kuvan siitä, miten kattavaa kilpailutus on. Alempana tällä sivulla siis 4 faktaa, jotka Rahalaitoksen yhteistyökumppaneista kannattaa tietää.

Kuva Rahalaitoksen verkkosivustolta kesältä 2020.

4 faktaa Rahalaitoksen yhteistyökumppaneista

1: Kaikki kuvassa näkyvät firmat eivät tarjoa kuluttajalainaa.

Kuvassa näkyvistä firmoista ainakin CapitalBox, Qred, Ameron, CrediNord, BusinessCredit, Yritysluotto.fi ja Koin Capital ovat yritysrahoitukseen erikoistuneita tahoja, joten ne jäävät heti pois, kun mietitään sitä, miltä kuvassa näkyviltä firmoilta voi yksityishenkilönä saada lainatarjouksia.

2: Kuvassa on firmoja, jotka vaikuttavat keskeyttäneen luotonannon.

Verkkosivustojensa perusteella ainakin Ostosraha, Credigo ja Laina.fi eivät tällä erää myönnä lainaa. Eivät yksityishenkilöille eivätkä yrityksille. Eli myös nuo kyseiset firmat voi jättää pois toiveista, kun miettii, miten monta lainatarjousta voi saada.

3: Kuvassa on ainakin yhdessä tapauksessa kaksi saman taustafirman brändiä.

Kuvassa näkyvät Lainaamo ja Fellow Finance ovat osa samaa Fellow Finance Oyj -yritystä, ja tuokin tietysti hieman vähentää mahdollisten eri firmoilta saatavien lainatarjousten määrää.

4: Kaikilta firmoilta ei voi saada jokaista sen kokoista lainasummaa, jota Rahalaitoksen kautta voi hakea.

Rahalaitoksen avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja jopa 70 000 eli todella kattavasti. Valitettavasti vaan itse lainafirmat eivät tarjoa lainaa noin kattavasti. Sen sijaan vaikkapa kuvassa näkyvän Halinon tapauksessa se voi verkkosivustonsa perusteella myöntää lainaa vain 500€–5000€. Ja sitten puolestaan vaikkapa Balanzia voi myöntää lainaa, nettisivujensa perusteella, vain 3000€–50 000€.

Eli lähes riippumatta siitä, minkä kokoista lainaa hakee, muuttuu osa lainafirmoista mahdottomiksi saada lainatarjouksia. Näiden edellä mainitun 4 kohdan yhteistulema on se, että Rahalaitoksen tai muun lainahakemusten kilpailuttajan kautta lainaa hakiessa ei todellakaan kannatta olettaa saavansa mitään 20 eri lainatarjouksen kattausta. Vaan sen sijaan esimerkiksi 3 hyvää tarjousta olisi jo oikein hyvä lopputulos.

Toki on kuitenkin lopulta, niin että vaikka Rahalaitoksen yhteistyökumppanikattaus ei ehkä lopulta ole ihan niin hyvä kuin äkkiseltään olettaisi, niin kiitos sen, miten hyviä yhteistyökumppaneita Rahalaitoksella on, niin voi Rahalaitos olla hyvä valinta lainapalveluksi esimerkiksi silloin, kun haluaa pikavipeistä eroon edullisella lainalla.

Vieritä ylös