Pikavippi 500 osamaksulla – Nopeasti edullinen 500€ laina, jota voi lyhentää erissä

Vaikka 500 euron kokoisten pikavippien tarjonta onkin vähentynyt jonkin verran viime vuosina, niin on sen kokoista lainaa vielä mahdollista hakea varsin monesta eri netin lainapaikasta. Tällä sivulla on listattu kyseisiä lainapaikkoja. Jokainen alla listattu lainapalvelu mahdollistaa sen, että kyseiseltä palvelulta tai sen avulla haetun 500 pikavipin voi maksaa pois myös osamaksulla, eli siis käytännössä erissä.

Pikavippi 500 osamaksulla näistä palveluista

Hyvä huomata: Ainakin tätä kirjoittaessa Samblan kohdalla tuodaan vertailussa esille, että sen mahdollistama pienin mahdollinen lainasumma olisi 1 000 euroa. Oikeasti se on kuitenkin 500e. Halutessasi löydät Samblasta lisätietoja esim. tästä artikkelista: https://budjetti.fi/sambla-kokemuksia/ – tuota Budjetti.fi-verkkosivustoa ylläpitää sama taho kuin tätä nettisivustoa, jota nyt luet.

Tähtiarvioista

Ylempänä olevassa vertailutaulukossa on eri palveluille annettu tähtien muodossa arvosana. Periaatteessa tuo arvosana voisi vaihdella välillä 1-5, mutta koska listalla on poimittu 500e pikalainan hakemisen näkökulmasta hyviä palveluita, niin ovat arvosana listalla neljää ja viittä tähteä.

Itse arvosanojen antamisessa on huomioitu erityisesti seuraavat asiat: onko palvelusta hyvät mahdollisuudet saada lainaa 500 euroa, miten helposti ja nopeasti lainaa voi saada, miten kattavasti eri pituisia osamaksuja on tarjolla ja miten edullista lainaa palvelusta voi saada. Tuo kriteerien yhdistelmä on johtanut siihen, että moni varsin erilainen palvelu on saanut yhtä hyvän arvosanan. Noita samoja kriteerejä seuraten, voisi Taskulainalle antaa jopa 5 tähteä.

500 euron laina tilille jopa heti

500e luotto on vielä sen verran pieni, että sen voi saada myös palveluista, jotka voivat maksaa lainan heti hakijan tilille. Yllä olevalla listalla tuollaisia paikkoja edustavat esimerkiksi Blue Finance ja kuvaavasti nimetty ”Vippi”.

On kuitenkin hyvä olla tietoinen siitä faktasta, että pikavippipalvelutkaan eivät pysty maksamaan pikavippiä heti kaikkien pankkien tileille tai kellon ympäri. Todennäköisesti nopean siirron suhteen ongelmia on erityisesti, jos haluaa lainaa heti S-pankin tai Ålandsbankenin tilille. Tarkkaa syytä tuohon vaikea sanoa. Sen sijaan esimerkiksi Nordean tai OP:n tilille pitäisi olla hyvät mahdollisuudet saada 500e pikavippi heti.

Kellonaikojen suhteen taas on syytä tiedostaa se, että laki rajoittaa sitä, koska lainafirmat voivat siirtää lainan uuden hakijan tilille: lainaa ei saa siirtää kuin kello 7-23. Lisäksi on hyvä tiedostaa se, että jotkin lainapalvelut ovat vielä säätäneet omia rajoituksiaan, joiden mukaisesti ne eivät siirrä lainaa kuin esimerkiksi kello 22 asti. Parhaan idean siitä, koska palvelu siirtää lainaa, voi saada kiinnostavan lainapaikan verkkosivustolta.

500e pikavipille laina-aikaa jopa useampi vuosi

Mikäli päädyt hakemaan 500e pikavippiä sellaisen palvelun kautta (esim. Omalaina), joka kilpailuttaa lainahakemuksia, niin voit hakea jo 500 euron luotolle laina-aikaa esimerkiksi 3 vuotta. Noin pitkä maksuaika voi tietysti olla iso etu, kun haluaa varmistaa, etteivät luoton kuukausierät kasva kovin suuriksi.

Toisaalta vähemmän kiva juttu on se, että pidempi laina-aika luonnollisesti lähtökohtaisesti kasvattaa euromääräisiä korkoja – kerkeäähän korkoa korolle -ilmiön takia laina kerryttämään korkoa pidemmältä aikaa. Tosin toisaalta on niin, että pidemmän laina-ajan lainojen prosentuaaliset korot ovat monesti lyhyeksi aikaa otettujen lainojen korkoja pienempiä.

Ainakin tätä kirjoittaessa vaikuttaisi olevan niin, että jokaisen tällä sivulla listatun lainapaikan tapauksessa otettua lainaa lyhennetään kuukausittain. Yhdenkään tällä sivulla listatun/mainitun lainapalvelun ei pitäisi vaatia vakuuksia tai takaajaa.

Viitteellinen esimerkki 500 euron erissä pois maksettavasta lainasta (poimittu Rahalaitokselta): vuoden laina-aika, 12 maksuerää, tavallinen kuukausierä 44 euroa ja lainasta kokonaisuudessa takaisinmaksettava summa 527€. Esimerkin todellinen vuosikorko on hieman alle 11%.

Kysymyksiä ja vastauksia 500e lainoista

Miten nopeasti netistä haettu 500 euron laina voi olla omalla pankkitilillä?

Tämä riippuu isolta osin siitä, minkälaisesta lainaa hakee. Jos hakee 500 euron lainaa ihan pikavippinä, niin voi se parhaassa tapauksessa olla omalla pankkitilillä alle 15 minuutissa siitä, kun aloitti lainan hakemisen.

Mikäli taas hakee 500€ lainaa esimerkiksi kulutusluottona, niin voi monesti mennä esimerkiksi seuraavaan arkipäivään, ennen kuin laina on tilillä. Kulutusluoton etu on toki sen monesti halvemmat korot.

Minkälaisia 500e pikavipin korot ovat?

Pikavippien korot ovat laskeneet melkoisen paljon, ja nykyään onkin varsin hyvät mahdollisuudet löytää 500e pikavippi, jonka todellinen vuosikorko on alle 30%.

Onko netistä hyvät mahdollisuudet saada 500e laina?

Todella monet lainafirmat ovat tiukentaneet sitä, miten helposti ne myöntävät lainaa. Lainapalveluita, jotka mahdollistavat 500e lainan hakemisen on kuitenkin sen verran paljon, että on ihan hyvät mahdollisuudet siihen, että 500 euron lainan voi saada ainakin jostain. Luonnollisesti kuitenkin kaikki lainafirmat vaativat esimerkiksi sen, että lainaa hakeva henkilö on täysi-ikäinen.

Vieritä ylös