• You are here:
  • Home »

Miksi en saa lainaa? – Tässä yleisiä syitä siihen, ettei hakijalle myönnetä lainaa

On väärin olettaa, että edes netissä nopeaa lainaa tarjoavat tahot myöntäisivät lainaa läheskään kaikille. Joskus jo lainaa hakiessa voi itse arvata, että lainaa ei todennäköisesti tule saamaan, mutta joskus taas tuntuu hämmentävältä, ettei joku yhtiö myönnä lainaa. Tässä alla onkin käsitelty muutamia tyypillisiä syitä siihen, miksi ei saa jostain lainaa.

1: Luottotiedot menneet

Tämä on semmoinen ongelma, mikä estää lainan saamisen erittäin monesta paikasta. Ja valitettavasti ongelma myös koskee erittäin isoa määrää suomalaisia, sillä maksuhäiriömerkintä on peräti noin 400 000 suomalaisella.

2: Liian pienet tulot suhteessa haettuun lainaan

Myös tämä on asia, joka voi helposti stopata lainan saamisen. Lainaa antavat tahot pyrkivät luonnollisesti arvioimaan sitä, selviäisikö lainanhakija lainasta, ja jos se näyttäisi aiheuttavan ongelmia, niin ei lainaa kovin helposti myönnetä.

3: Liian suuret menot, jos laina tulee nykyisten menojen päälle

Tämä liittyy tuohon ylempään kohtaan, mutta lähestyy asiaa hieman eri suunnasta. Vaikka itsestä voisikin tuntua siltä, että omaan budjettiin mahtuu vielä (lisää) lainaa lyhennettäväksi, niin voivat lainafirmat arvioida asian toisin.

4: Lainayhtiö on poikkeuksellisen varovainen lainan myöntämisessä

Lainayhtiöillä on eri kriteerejä siinä, minkä tyyppisille hakijoille he ovat valmiit myöntämään lainaa. Ja monella lainaa hakevalla henkilöllä voikin olla tilanne, että joku firmaa sanoo heille, etteivät he ole valmiit myöntämään lainaa, mutta sitten joku toinen firma taas voi tehdä sen. Monesti näiden kriteerien tiukkuuteen voi vaikuttaa se, millä korolla lainafirma tarjoaisi lainaa: Lähtökohtaisesti pienemmän koron kanssa menee yhdessä se, että lainan myöntämiselle on tiukemmat kriteerit.

5: Ei riittävästi ikää kyseisen lainan saamisen

Lainaa myöntävillä firmoilla on myös erilaisia ikärajoja, siinä minkä ikäisistä alkaen he ovat valmiit myöntämään lainaa. On esimerkiksi melko tavallista, että toisella firmalla alaikäraja lainan saamiselle on 18 vuotta ja toisella 20 vuotta.

Hae lainapäätös kerralla monesta paikasta:

Koska lainafirmoilla on eri tapoja arvioida sitä, ovatko he valmiit myöntämään hakijalle lainaa, niin voi olla hyvä idea käyttää sen tyyppistä nettipalvelua, joka kerralla lähettää hakijan hakemuksen monelle eri lainafirmalle. Yksi tämmöinen palvelu on Rahalaitos. Sen lisäksi, että tämän palvelun avulla voi käytännössä pyytää (alustavan) lainapäätöksen kerralla monesta paikasta, niin on se myös hyvä apuväline siinä vaiheessa, kun haluaa valita itselleen parhaan lainan nostettavaksi. Hae nyt lainaa Rahalaitoksen avulla.