Lainapaikat – ainakin lähes kaikki lainapalvelut listattu, onko näistä jokin sinulle uusi?

Lainapaikaksi voidaan määritellä mikä tahansa paikka, jonka kautta voi hakea netistä lainaa. Käytännössä noita paikkoja on ainakin kahdenlaisia: niitä, jotka myöntävät lainaa suoraan itse ja niitä, jotka kilpailuttavat lainahakemuksia. Tällä sivulla käsitellään erityisesti ensimmäisen luokan lainapaikkoja, mutta myös toisista on asiaa.

Lainapaikat, joista voi tätä kirjoittaessa saada lainaa:

 • Avippi – vähemmän tunnettu lainapaikka keskittyy erityisesti pieniin, kuten 30 euron, lainoihin.
 • Blue finance – voi myöntää lainaa sadasta eurosta alkaen ja enintään 500 euroa. Näyttää myöntävän lainaa monille. Blue Financen lainatuotetta on käsitelty enemmän tällä sivulla.
 • Euro24 / Taskulaina – alkanut tarjoamaan uutena 300€–600€ lainaa. Hinnaston perusteella kyseinen laina on varsin edullinen.
 • Ferratum – tästä paikasta voi hakea kulutusluottoa 4100€–20 000€ tai joustoluottoa 1–4000€. On vaikeuttanut lainan hakemista vuonna 2020, mutta myöntää varsinkin joustoluottoa edelleen monille hakijoille.
 • Fellow Finance – voi myöntää vertaislainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 20 000 euroa. Hieman hitaampi lainapaikka, mutta yllättävän moni voi löytää täältä melko edullisen lainan.
 • Fixura – muutti hiljattain lainatarjontaansa ja tuon myötä tarjoaa tätä kirjoittaessa 4000€–20 000 euron kokoista kertalainaa. Koroiltaan kyseinen laina on nettilainaksi jopa todella halpa, mutta valitettavasti moni ei näytä saavan sitä.
 • Lainasto – mahdollistaa sen, että voi hakea joustoluottoa tai pikavippiä. Joustoluottoa voi uutena asiakkaana saada 100 eurosta alkaen ja enintään 500 euroa, mutta myöhemmin luottoraja voi nousta 3 000 euroon. Pikavippiä Lainastolta voi hakea 300–600€. Näyttää myöntävän harmillisen harvoille lainaa.
 • Saldo – tästä palvelusta voi hakea joko joustoluoton muodossa lainaa 300 eurosta alkaen ja enintään 2000 euroa tai sitten kulutusluottoa 1000€–10 000 euroa.
 • Saldolimiitti – voi myöntää joustolimiittiä korkeintaan 2000€. Uuden asiakkaan pienin mahdollinen lainasumma on täällä 300 euroa ja vanhojen 100 euroa.
 • Vippi – täältä voi hakea lainaa helpoiten 300–2000 euroa. Tarjolla on myös enintään 10 000 euron kulutusluotto, mutta koska sitä ei voi hakea etusivun kautta, niin voi olla, että siitä on varsin vaikea saada myönteinen lainapäätös.

Paikkoja, joilta voi mahdollisesti saada lainaa

 • Bondora – pienin mahdollinen lainasumma on 500 euroa ja suurin mahdollinen 10 000 euroa, hyvää esimerkiksi se, että nostettu laina pitäisi voida halutessaan maksaa helposti jopa erittäin nopeasti takaisin –> pienet korkokulut.
 • Halino – lainaa voi hakea 500 eurosta alkaen ja enintään 5 000 euroa.
 • Komplett Bank – mahdollista hakea lainaa 1000 eurosta alkaen ja jopa 50 000 euroa, mutta ei näytä antavan ainakaan monille lainaa.

Lainapaikkoja, jotka kilpailuttavat hakemuksia, eivätkä ole toisen palvelun klooneja

 • Freedom Rahoitus – palvellut ainakin kansainvälisesti jo vuodesta 1999. Nykyisellään varsin kätevä ja helposti käytettävä paikka tehdä lainatarjousten vertailua. Mahdolliset haettavat lainasummat: 1000€–60 000€.
 • Lendo – yksi tunnettuimmista lainavertailuista, tämän palvelun avulla voi hakea lainaa 500€–60 000 euroa.
 • Omalaina – toinen erittäin tunnettu kilpailuttaja/lainavertailu. Lainaa voi hakea 100 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa, mutta todennäköisesti pientä lainaa varten on varsin vaikea saada täältä lainatarjouksia.
 • Rahalaitos – monille TV:stä varsin tuttu kilpailuttaja. Näyttää löytävän varsin hyvin lainatarjouksia. Lainaa voi hakea 500 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti.
 • Rahoitu – vähän vähemmän tunnettu lainavertailu, mutta kuitenkin palvelu, joka näyttää löytävän jopa yllättävän hyvin laintarjouksia. Pudotti hiljattain pienimmän mahdollisen haettavan lainasumman 1000 euroon, ja nyt lainaa voi etsiä 1000€–60 000€.

Uudet lainapaikat – onko niitä?

Syksyllä 2019 voimaan tullut luottojen korkokatto teki laina-alasta uusien yritysten näkökulmasta paljon vähemmän houkuttelevan. Eikä kokonaan uusia lainapaikkoja näytä enää syntyvän. Sen sijaan uusia lainavertailuita kyllä näyttää edelleen ilmestyvän, mutta ne toki eivät auta henkilöitä, jotka ovat mahdollisesti jo tutustuneet kaikkiin varsinaisiin lainapaikkoihin.

Voikin ajatella, että nykyisin pitäisi ”uusien lainapaikkojen” sijaan puhua ”itselle uusista lainapaikoista, jotka myöntävät lainaa suoraan”. Toivottavasti tarvittaessa löysit semmoisen ylempää tältä sivulta.

Vieritä ylös