Laina osamaksulla – Ota laina pitkällä maksuajalla ja maksa se erissä takaisin

Osamaksulla maksaminen yhdistetään usein erilaisiin tuotteisiin, mutta sitä voi luonnollisesti käyttää myös otettuihin lainoihin. Joskin noissa tapauksissa puhutaan monesti myös ihan vaan ”eristä”. Ja koska myös lainaa voi tällä tavoin maksaa osamaksulla takaisin, niin voi myös toimia niin, että jos jotain tiettyä asiaa ei saa ostettua osamaksulla, niin ottaa sen sijaan osamaksulla takaisin maksettavan lainan, ostaa sillä lainalla tuotteen ja sitten vain maksaa lainaa takaisin ikään kuin olisi ostanut tuotteen osamaksulla.

Netistä löytyy aika monta paikkaa, joiden kautta voi ottaa tämän tyyppisiä erissä maksettavia lainoja, mutta erityisen suositeltavina näistä voi pitää niitä tahoja, jotka tarjoavat lainojen kilpailuttamista. Näin siksi, että näiden kautta voi saada lainaa paljon vertailukelpoisia paikkoja halvemmalla korolla ja näin lainaa on mahdollista maksaa takaisin mahdollisimman pienissä kuukausierissä. Tähän kuukausierien kokoon vaikuttaa luonnollisesti myös se, että näiden tahojen kautta voi ottaa lainaa poikkeuksellisen pitkällä maksua-ajalla, jopa 20 vuoden ajaksi.

Seuraavaksi siis kolme paikkaa joiden kautta voi lyhentää lainaa osamaksulla. Kaikissa näissä erissä maksaminen toimii samalla tavalla: lainaa lyhennetään kerran kuussa ennakkoon määritellyllä erällä. Eli lainaa hakiessa on syytä varmistaa se, että oma talous kestää pitkällä aikavälillä sen, että joutuu pistämään mahdollisesti aika pitkäänkin tuloistaan tuon tietyn osuuden ikään kuin pois.

Lainaa osamaksulla 500€ – 50 000€

Lendo on kiva paikka siinä mielessä, että täältä on todella simppeliä saada lainatarjouksia. Lisäksi tykkään tämän palvelun kohdalla paljon sen todella yksinkertaiseksi suunnitellusta käyttöliittymästä, tämän sivuille kun saapuu, niin tietää varmasti tasan tarkkaan, mitä pitää tehdä seuraavaksi. Näin on, vaikka ei olisi koskaan ennen hakenut lainaa netistä tai käyttänyt mitään palvelua, joka kilpailuttaa lainahakemuksen.

Täällä tosiaan kilpailutetaan hakijan lainahakemus ilmaiseksi, eli Lendo ei myönnä suoraan itse lainaa sinulle vaan sen sijaan se on ikään kuin välikäsi sinun ja lainaa antavan tahon välistä. Lendon lisäarvo on erityisesti siinä, että se hankkii sinulle lainatarjoukset helposti ja nopeasti. Muutenhan niiden keräämiseen monista eri paikoista voisi tuhlautua todella runsaasti aikaa ja tämä tietysti olisi aika epätehokasta ajan käyttöä, varsinkin jos lainasumma on melko pieni. Lainasummista puheenollen, täältä voi ottaa lainaa pienimmässä tapauksessa 500 euroa ja enimmillään 50 000 euroa. Lainasummasta riippumatta voi lainan takaisinmaksuajaksi valita 1 – 15 vuotta. Esimerkkinä voidaan mainita, että jos valitsee ottaa 500 euron lainan 2 vuoden maksuajalla, niin on arvioitu kuukausierä 23 euroa. Ja toisaalta sitten, jos vaikka ottaisi 5000 euroa 5 vuodeksi, niin olisi arvioitu kuukausierä 107 euroa.

Nuo edellä mainitut kuukausierät ovat tosiaan arvioita ja peräisin Lendon etusivulta. Koska palvelu tosiaan kilpailuttaa lainahakemuksesi tietojesi perusteella, niin ei oikeita kuukausieriä voi nähdä muuten kuin hakemalla lainaa. Tästä syystä onkin erittäin hyvää, ettei lainan hakeminen sido mihinkään, vaan voit jättää lainan ottamatta, jos et tykkää tarjouksista.

Kuten mainittua, niin Lendolta saa lainatarjoukset nopeasti, ja tämän lisäksi myös lainatut rahat voi saada todella nopeasti tilille. Jos asiat menevät täysin putkeen, niin voi laina olla omalla tilillä muutamassa tunnissa siitä, kun lainaa aloitti hakemaan. Ja vaikka viiveitä olisikin, niin ei lainan saamisen pitäisi kestää yli muutamaa arkipäivää. Tämä on tietysti pidempään kuin pikavippien kohdalla, mutta itse suosittelisin kestämään vaikka väkisin tämän hetken yli, sillä pikavipit aiheuttavat erityisesti pitkällä maksuajalla todella paljon lisää maksettavaa verrattuna näihin Lendon tyyppisten palveluiden kautta saatuihin lainoihin.

Lendon kautta voi hakea lainaa, jos ikää on vähintään 18 vuotta, saa vakituisia työ- tai eläketuloja ja ei ole maksuhäiriömerkintää. Ja noiden asioiden päälle, Lendon kilpailuttamilla lainafirmoilla voi vielä olla omia vaatimuksia lainanhakijoiden suhteen. Hae nyt lainaa Lendolta.

Lainaa osamaksulla 100€ – 60 000€

Hae nyt lainaa Omalainalta

Omalaina tarjoaa sekä pienempää että suurempaa osamaksulla toimivaa lainaa kuin Lendo. Täällä on nimittäin minimilainana vain 100 euroa ja suurin mahdollinen laina on 60 000 euroa. Täällä laina-ajat ovat alle 2000 euron lainoille enintään 5 vuotta (vähintään vuoden), 2000€-9000€ euron kokoisille lainoille 1 – 15 vuotta ja vähintään 10 000€ lainoille voi laina-aikaa hakea jopa peräti 20 vuotta.

Myös tämä paikka siis kilpailuttaa lainahakemuksen puolestasi. Ja sen perusteella, että täällä vaikutetaan tarjoavan lainoille hyvin pitkälti saman kokoisia osamaksueriä kuin Lendolla, niin voisi olettaa, että tämä paikkaa kilpailuttaa lainhakemuksen aika pitkälti samojen lainapaikkojen suhteen. Esimerkiksi aiemmin mainitun 2 vuodeksi otettavan 500 euron lainan erä olisi täälläkin etusivun lainalaskurin mukaan 23 euroa. Toki tässäkin tapauksessa on syytä korostaa sitä, että tämä erän koko on vain arvio ja todellinen erä voi vaihdella hakijasta riippuen. Näet lainan kustannuksen toki lainatarjouksista, ennen kuin hyväksyt tarjousta.

Omalainan yksi vahvuus vaikuttaa olevan Lendoon verrattuna se, että täältä saa ainakin vaikutuksen siitä, että lainoista saa alustavat lainatarjoukset heti ja lisäksi jotkin pienehköt lainat voi sivujen perusteella myöskin saada melkein heti omalle pankkitilille. Tosin toisaalta täälläkin voi sitten pahimmillaan mennä useampi arkipäivä siihen, että laina saapuu pankkitilille. Eli tähänkään lainaa ei välttämättä kannata nojautua siinä vaiheessa, kun näkee jotain kivaa kaupassa ja huomaa ettei tuotteella ole osamaksumahdollisuutta, mutta halua kuitenkin ehdottomasti ostaa sen juuri nyt, eikä malta odottaa.

Lendosta poiketen, Omalainalta voi mahdollisesti myös opiskelija saada lainaa. Ja tämä on toki siinä mielessä hyvä juttu, että juuri he ovat usein siinä tilanteessa, että tarvitsevat lainan pitkällä maksuajalla voidakseen maksaa sen takaisin. Lendon tapaan myös Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta, ja Omalainankaan kautta ei voi saada lainaa, jos on maksuhäiriömerkintä. Hae nyt lainaa Omalainalta.

Hae lainaa 1000€ – 60 000€ ja maksa osissa pois

Freedom Rahoituksen avulla voi hakea 1000€ alkaen ja jopa 60 000€ verran erissä pois maksettavaa lainaa. Freedom Rahoitus voi hankkia lainanhakijalle yhdellä hakemuksella lainatarjouksia monelta eri tunnetulta rahoituslaitokselta. Lainaa tämän palvelun kautta voi hakea, jos ikää on ainakin 20 vuotta ja laina-aikaa Freedom Rahoituksen kautta voi hakea 1–15 vuotta. Hae nyt lainaa Freedom Rahoituksen avulla.

Pieni varoitus eläkeläisille ja opiskelijoille, jotka aikovat hakea lainaa netistä

Koska ainakin noiden tämän sivun ylimpänä listattujen palveluiden kautta voi hakea lainaa myös eläkeläisenä tai opiskelijana, niin on tässä yhteydessä ehkä hyvä lausua pieni varoitus. Eläkeläisten maksuhäiriömerkinnät ovat nimittäin kasvaneet todella huolestuttavasti ja lisäksi opiskelija voi pahimmassa tapauksessa pilata ison osan uramahdollisuuksistaan, jos pilaa luottotietonsa jättämällä lainan hoitamatta kunnolla. Noita ongelmia voi olla erityisesti kaupallisella alalla. Älä siis sokeudu siitä, että lainaa voi saada pitkällä maksuajalla, vaan mieti kunnolla lainan ottamisen järkevyys ensin.

Vieritä ylös