Joustoluotto ja kulutusluotto ilman liitteitä ja palkkatodistusta tältä palvelulta (2018)

Mikäli netistä haluaa hakea järkevämpää lainaa mahdollisimman nopeasti ja helposti, niin ei vaihtoehtoja ole kovin paljon. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tällä hetkellä on olemassa yksi sivusto, josta voi hakea nopeasti sekä moniin muihin palveluin verrattuna varsin hillityllä korolla sekä joustoluoton että kulutusluoton. Avainasemassa siinä, että täältä voi saada lainan nopeasti on se, että palveluun ei tarvitse lähettää palkkatodistusta tai muita liitteitä.

Hae joustoluotto tai kulutusluotto ilman liitteitä

Laina.fi tarjoaa kahta eri lainatuotetta. Toinen on nimeltään käyttölaina ja toinen kertalaina. Vaikka nämä ovatkin näiden tuotteiden nimet, niin vastaavat ne käytännössä samaa kuin joustoluotto (tässä tapauksessa käyttölaina) ja kulutusluotto (tässä tapauksessa kertalaina).

Laina.fi:n kautta saa haettua kooltaan 2100 – 5000 euron rajalla olevan joustoluoton, mutta käytännössä voi monesti olla, niin että uudelle asiakkaalle ei myönnetä lainaa 5000 euroon asti, vaan melko tyypillinen lainaraja taitaa olla esimerkiksi 3000 euroa. Vaikka nuo juostoluotot ovatkin ylärajoiltaan tuon tyyppisiä ja hieman eriäviä, niin pitäisi niiden molempia kautta saada nostettua varsin pienistä summista alkaen lainaa. Kokemukseni perusteella Laina.fi-palvelusta voi normaalisti nostaa 50 eurosta alkaen lainaa joustoluoton kautta, ja jos lainarajalla on tuota vähemmän luotto jäljellä, niin saa myös sen pienemmän summan (vaikka 10 euroa) nostettua itselleen. Tästä joustoluottoa saa haettua, jos ikää on ainakin 20 vuotta.

Laina.fi:ltä nostettua joustoluottoa lyhennetään kuukausittaisissa erissä, ja lainaa voi lyhentää pienimillään joko vähintään 10% avoinna olevasta lainasta tai sitten vähintään 50 euroa (jos lainaa on siis 500 euroa tai alle avoinna). Toki lainasta pääsee huomattavasti nopeammin ”eroon”, jos sitä maksaa takaisin ripeämmässä tahdissa – tämäkin on toki mahdollista. Hae nyt joustoluotto Laina.fi-palvelusta.

Kulutusluottoa puolestaan Laina.fi-palvelusta saa nostettua 600 – 5000 euroa. Haettavia lainasummia voi vaihdella 100 euron välein, eli esimerkiksi 700 ja 4900 euroa onnistuvat myös. Tästä palvelusta otettu kulutusluotto poikkeaa parilla oleellisella tavalla joustoluotosta. Ensimmäinen on se, että kun kulutusluottoa hakee, niin määritellään sille selkeä kuukausittainen maksuohjelma. Tämän myötä lainaa nostaessa näkee selkeästi sen, mikä on kuukausittainen maksuerä milläkin laina-ajalla. Laina-aikaa voi ottaa 1 – 5 vuotta, mutta niissä on pari pientä rajoitusta sen suhteen, minkä laina-ajan voi valita. Ensimmäinen rajoitus on se, että jos lainaa ottaa 600 – 900 euroa, niin voi laina-aika olla korkeintaan 2 vuotta. Jos taas lainaa nostaa 1000 – 1400 euroa, niin saa laina-ajaksi valittua enintään 3 vuotta. Sitten näiden lisäksi on vielä se rajoitus, että jos lainaa nostaa 2500 euroa tai enemmän, niin pitää laina-ajan olla vähintään 2 vuotta. Tästä nähdään, että ainoastaan 1500 – 2400 euron lainoille voi valita vapaasti laina-ajan (koko vuosina) väliltä 1 – 5 vuotta.

Toinen merkittävä ero tämän Laina.fi:n kulutusluoton ja aiemmin esitellyn joustoluoton välillä on se, kulutusluoton korko voi olla jopa melko huomattavasti matalampi. Kulutusluoton todellinen vuosikorko on nimittäin korkeintaan 49,80%, kun taas joustoluotolla se voi olla 77,02%.

Tuon kulutusluoton matalammat koron ansiosta sitä voi saada esimerkiksi moniin pikavippeihin verrattuna varsin edullisilla kustannuksilla. Jos esimerkiksi nostaisi 1500 euron kulutusluoton vuoden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 154,04€ ja kokonaisuudessa pitäisi 1500 euron lainasta maksaa takaisin 1848,48 euroa, jolloin kuluja kertyisi 348,48 euroa vuodessa. Eli huomattavasti vähemmän kuin jos saman kokoisen, toisaalta otetun, pikavipin maksaisi vuoden maksuajalla takaisin. Hae nyt kulutusluotto Laina.fi-palvelusta.

Kulutusluoton ja joustoluoton eroista:

Jos ihmettelet, että mitä eroa kulutusluotolla ja joustoluotolla on, niin on ero melko selkeä. Kulutusluoton kohdalla haetaan edellä kuvatusti yksi yksittäinen laina, jota sitten maksetaan takaisin, kun taas joustoluoton kohdalla hakija saa luoton, jonka kautta voi nostaa lainaa kunnes joustoluoton raja on täyttynyt.

Miten lainaa myönnetään ilman palkkatodistusta:

Voisi olettaa, että lainapalvelu tarvitsee ehdottomasti jonkunlaisen palkkakuitin lainapäätöstä varten, mutta näin ei siis selvästikään ole. Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan sen ansiota, että ennen lainapäätöksen tekemistä palvelun käyttämä automaattinen tietokoneohjelma tutustuu hakijan tilitapahtumiin ja tekee sen perusteella päätöksen siitä, voidaanko hakijalle myöntää lainaa. Et voi siis saada kulutusluottoa tai joustoluottoa ilman liitteitä, jos et hyväksy, että tuo ohjelma tutustuu tilitapahtumiisi. Jos asia kiinnostaa enemmän, niin tämä on ihan asiallinen artikkeli siitä, miten tekoälyä voidaan käyttää lainan myöntämisessä.