Nämä asiat on hyvä tietää ennen kuin hakee ensimmäistä lainaa

On tiettyjä asioita, joista on syytä olla tietoinen ennen kuin nostaa ensimmäistä kertaa lainaa. Noin voi ajatella olevan varsinkin melko helposti tarjolla olevien nettilainojen tapauksessa. Alla olevasta listasta löyty kohtia, jotka olisin halunnut itse muistaa kunnolla ennen kuin otin ensimmäisen lainan netistä.

1: Ensimmäinen laina nostaa todennäköisyyttä uusiin lainoihin

Varsinkin pikavipeillä on tietynlainen stigma, joka monesti kannustaa olemaan ottamatta pikavippiä. Kuitenkin, kun on ottanut ensimmäisen pikavipin, niin katoaa tuo stigma mielestä ja uusia lainoja on paljon helpompi hakea. Tuota on vaikea pitää kovin positiivisena asiana. Ja noin siis siitä huolimatta, että pikavipit ovat nykyään koroiltaan paljon aiempaa fiksumpia.

2: Joustoluotot voivat olla erityisen ongelmallisia

Joustoluotot jotka tunnetaan myös esimerkiksi nimellä luottotili ovat mahdollisen ylivelkaantumisen kannalta monesti isompi riski kuin kertalainat. Noin siitä johtuen, että vaikka haluaisi vain 200€ lainan, mutta samalla lainafirma antaa 2000€ luottorajalla varustetun luottotilin, niin on iso mahdollisuus siihen, että tuota luottorajaa alkaa kohtelemaan ikää kuin omana rahana. Kertaluoton kanssa tuota ongelmaa ei ole, koska se pitää maksaa kerralla pois.

3: Velkaantumisen voi vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin

Avoinna olevat lainat muodostavat helposti yhden ylimääräisen stressitekijän omaan elämään, eli lainoilla voi olla myös tuon tyyppinen kustannus varsinaisen rahallisen hinnan lisäksi. Tuota stressin riskiä voi tietysti pyrkiä pienentämään pitämällä lainasumman mahdollisimman pienenä ja varmistamalla, että laina on sen tyyppisillä ehdoilla varustettu, ettei lainan pois maksamisen pitäisi tuottaa ongelmia.

Aiheeseen liittyvää luettavaa Lainakartta.fi-sivustolla:

5 yleistä virhettä nopeaa lainaa hakiessa.

Vieritä ylös