Ei enää pikavippejä blogi – osa 1

Tämän koko Lainakartta sivuston idea on ikään kuin tuoda esille se, että on järkevämpiäkin vaihtoehtoja ottaa lainaa netistä kuin vain pikavipit. Haluni tehdä tästä asiasta oma nettisivustonsa juontaa siitä, että olen itse ottanut pikavippejä ja sitten katunut sitä. Tässäkin mielessä tämä sivusto varmaan poikkeaa monista muista lainoja käsittelevistä nettisivuista: taustalla on omakohtaista kokemusta siitä, mitä huonoja puolia eri lainoilla on ja miten suuresti äkkiseltään pieneltä vaikuttavat korkoerot voivat pitkällä aikavälillä vaikuttaa. Toisin kuin monissa muissa paikoissa, niin täällä ei siis listata sivustoja summamutikassa, miettimättä käyttäjäkokemusta.

Tämän blogin päätin perustaa ikään kuin seurantaa varten siitä, kun itse hankkiudun lopullisesti eroon pikavipeistä. Ajattelin lisäksi, että tämä blogi auttaa varmistamaan sen, että en enää sorru pikavippeihin - ja ehkä tämä blogi auttaa myös muita, jotka ovat samalla matkalla. Tarkoitus on lisäksi, että voisin täällä jakaa omia ajatuksiani koskien pikavippien pois maksamista ja ehkä myös pieniä vinkkejä sitä mukaan, kun itse jotakin opin.

Näissä blogikirjoituksissa ei sen sijaan esimerkiksi tulla esittelemään mitään yksittäisiä yhdistelylainoja tai suosittamaan tiettyä isompaa lainaa pikavippikierteen katkaisemiseen. Tarkoitus on siis vain pitää ”puhdasta” blogia ilman, että sen sivulla on mitään mainoksia. Tämä on siinäkin mielessä varmaan sopivaa, että itse aion ainakin näillä näkymin hankkiutua pikavipeistä eroon ilman järjestelylainaa. Ja taas pikavippien mainostaminen täällä tuntuisi luonnollisesti erittäin väärältä, kun varmaan tänne eksyvät haluavat todella kovasti päästä eroon niistä ja täällä mainostettu pikavippi saattaisi vain johtaa todella huonoihin tilanteisiin.

Tässä ensimmäisessä kirjoituksessa ajattelin yksinkertaisesti kirjoittaa siitä, miten päädyin ottamaan pikavippejä ja miksi tilanne eteni kierteeksi. Alussa kyse oli yksinkertaisesti siitä, että tuloni eivät riittäneet kattamaan aiempaa elämäntyyliä ja tyhmänä sen sijaan, että olisin leikannut kuluja tarpeeksi, niin otin lainaa helposti saatavilla olleiden pikavippien muodossa. Tässä vaiheessa lainan ottaminen oli vielä siinä mielessä ihan perusteltua, että tiesin saavani jonkun ajan kuluttua enemmän rahaa, jolla saisin pikavipit kuitattua kokonaan pois. Ja tämä onnistuikin.

Ongelma oli vaan siinä, että sitten seuraavan kerran, kun rahatilanne oli huono, niin otin taas pikavippejä ja nyt tuloja ei tullutkaan isompaa määrä muualta ja pikavippejä piti maksaa pois toisilla pikavipeillä ja kierre oli valmis. Tämä on varmasti melko tavallinen tie siihen, miten pikavippikierteeseen ajaudutaan, joten toivottavasti tämäkin auttaa tähän blogiin samaistumisessa.

Mitään tarkkaa julkaisuaikataulua en aio tänne blogiin lisättäville kirjoituksille määritellä, eli niitä tulee silloin, kun tuntuu olevan aiheesta jotain uutta kirjoitettavaa. Jos kiinnostaa, niin tulet jatkossa löytämään linkit kaikkiin kirjoituksiin tältä alasivulta: https://lainakartta.fi/category/blogi/

Flickeristä oleva artikkelin kuva kuvaa ehkä sitä, miten lainojen painaessa päälle ei oikein tule nähtyä mitään muuta.

About the Author Lainakartta

Omien huonojen kokemusteni seurauksena haluan kannustaa tällä sivustolla muita välttämään järjettömien pikavippien ottamista, ja valitsemaan ainakin vähän järkevämpiä lainoja. Näitäkin voi saada yllättävän nopeasti ja pienellä vaivalla netin kautta.

follow me on: